Головне

Лозанський суд зобов'язав УЄФА допустити "Бурсаспор" до виступу у Лізі Європи

23.06.2012 23:20 353 0

Згідно з рішенням Спортивного арбітражного суду (CAS) турецькому клубу "Бурсаспор" дозволено виступати у Лізі Європи сезону-2012/13.

30 травня апеляційна інстанція УЄФА відсторонила команду від участі у єврокубках на рік і оштрафувала на 50 000 євро за борги.

8 червня "Бурсаспор" подав апеляцію до CAS. Спортивний арбітражний суд ухвалив, що клуб повинен бути відсторонений від участі в одному сезоні єврокубків, який відбудеться у найближчі чотири роки, але разом з тим додав дискваліфікації умовний характер з випробувальним терміном три роки.

"Бурсаспор" також оштрафований на 250 000 євро.

Проте УЄФА висловив невдоволення цим рішенням.

УЄФА отримав повідомлення і прийняв рішення Спортивного арбітражного суду у справі "Бурсаспора". УЄФА підкреслює, що поважає CAS як вищий орган спортивного правосуддя і його рішення. Разом з тим УЄФА бажає висловити своє невдоволення і здивування таким вердиктом.

Як тільки підстави прийняття цього рішення стануть відомі, вони будуть ретельно вивчені УЄФА. Європейський футбольний союз підкреслює своє прагнення продовжити суворе і сумлінне застосування на практиці правил клубного ліцензування та фінансового "фейр-плей".

Таким чином, рішення CAS ніяк не вплине на втілення правил фінансового "фейр-плей" УЄФА. Європейський футбольний союз буде й далі робити це неупереджено і повсюдно.

Таким чином, "Бурсаспор" почне виступ у Лізі Європи з третього кваліфікаційного раунду, повідомляє "СЭ".

Коментарі ()