Головне

Прем'єр-ліга. "Зоря" сказала: "Золотого матчу" не буде

02.05.2012 22:22 631 0
Прем'єр-ліга. "Зоря" сказала: "Золотого матчу" не буде

Київське "Динамо" близьке до того, щоб в черговий раз залишиться без золотих медалей чемпіонату. Поєдинок проти "Зорі", три очки в якому були більш ніж потрібні, команда провела ще гірше, ніж матч з "Волинню". І якщо у Луцьку зусиллями Шевченка кияни все ж спромоглися забити одного м'яча, то сьогодні, за винятком декількох напівмоментів біля воріт Козаченка, вболівальники більше нічого і не побачили.

"Зоря" ж виконала своє завдання зіграти на користь свого "старшого брата" на всі сто. Хоча результатом сьогоднішньої нічиєї є, скоріше, не вдала гра луганського колективу, а ніякий футбол у виконанні "Динамо". Луганчани закривалися на своїй половині поля, а "Динамо" не могло придумати нічого оригінальнішого, ніж примітивні навісні передачі у штрафний майдачник. І це при тому, що верхову боротьбу за весь матч нападники столичного клубу виграли один чи два рази.

При всій повазі, Анрій Шевченко сьогодні ніякої користі на полі не приносив. Заміна Горана Попова на Брауна Ідейе взагалі нічого не дала, окрім того, що у Олега Гусєва додалося роботи у обороні. Нігерієць же, за винятком одного удару над поперечиною, більше нічого не показав. Ну а вихід Мехмеді взагалі міг би видатися суперкомічним, якби Ідахор, якому віддав передачу швейцарець, мав більше швидкості й техніки, щоб реалізувати вихід на ворота Коваля. Єдине, що вселяє певний оптимізм у грі "Динамо", так це молодий голкіпер, який хоч і помилився у одному з епізодів, проте пару разів зумів виручити свою команду.

Ну а загалом - повільний, беземоційний футбол у виконанні "Динамо", і, як наслідок втрата очок. На останніх хвилина гри "Зоря" всіма силами намагалася тягнути час, а після фінального свистка настільки активно святкувала нічию разом зі своїми уболівальниками, що склалося враження, ніби "Зоря" виграла чемпіонат. У "Динамо" ж сміливості підійти до свого фан-сектору вистачило лише Олегові Гусєву, якому вболівальники дійсно нічим не можуть дорікнути.

Таким чином, "Динамо" відстає від "Шахтаря" на два очки, і лише фанатик-оптиміст ще може сподіватися на те, що в заключному поєдинку "гірники" втратять очки на "Донбас Арені" в протистоянні з "Олександрією". А кияни переможуть "Таврію", у якої завдання буде схоже із завданням луганчан у сьогоднішній грі. І лише тоді буде "Золотий матч". Але процент імовірності такого перебігу подій майже рівний нулю.

... Не будемо гадати, яке рішення стосовно подальшого перебування Юрія Сьоміна на чолі "Динамо" прийме Ігор Суркіс, але команда під керівництвом ЮрПалича не заслуговує навіть на друге місце. Шкода лише таких хлопців як Олег Гусєв і Олександр Шовковський, який ціною ушкодження до останнього захищав ворота свого клубу, і тепер не поїде на Євро. І як тепер партнери по команді будуть йому в очі дивитись...

Коментарі ()