Головне

Ліга Чемпіонів. Мюнхен чекає "аристократів". ВІДЕО

24.04.2012 21:02 1523 0
Ліга Чемпіонів. Мюнхен чекає "аристократів". ВІДЕО

Лондонський "Челсі" вийшов у фінал Ліги чемпіонів. У матчі-відповіді з "Барселоною" "сині" реалізували всі свої два моменти, пропустивши при цьому стільки ж. Хоча по грі, каталонці мали забивати, мінімум, удівчі більше. Однак, чи то ворота "аристократів" були якісь зачаровані, чи "Барселона" ще не відійшла від поразки в "Ель Класіко", однак факт залишається фактом - за фіналом Пеп Гвардіола слідкуватиме по телевізору. Ну, або, з трибун "Мюнхен Арени" у якості глядача (якщо, звісно, захоче приїхати).

Але і дорікнути Гвардіола своїм гравцям нічим не може - команда всі сили віддала на футбольному полі, намагаючись грати у футбол проти "Челсі", який робив усе для того, аби не давати їй цього робити. Навіть "Барселоні" важко забивати, якщо проти неї обороняється вся команда суперника, за винятком Дрогба. Та і самі каталонці, схоже, трохи втомилися, і вже не демонструють того футболу, який показували раніш.

Однак, "синьо-гранатові" все ж зуміли знайти ключі від воріт Чеха і на 34-й хвилині зусиллями Куенки та Бускетса відкрити рахунок. Буквально після цього на руку господарям зіграв капітан лондонців Джон Террі, який не зміг стримати емоцій в боротьбі з Санчесом, через що і побачив перед собою "червоне світло".

"Барса", граючи в більшості, отримала простір для атак і збільшила рахунок на 42-й хвилині після м'яча Іньєсти. Однак, поспішаючи добити "пораненого" суперника, каталонці зловили контратаку "Челсі" перед самим фінальним свистком, яка завершилась взяттям воріт Вальдеса.

За такого рахунку у наступний раунд виходив "Челсі", а тому каталонцям нічого не лишалося, як продовжувати шукати шляхи до воріт суперника. Полегшив їм це завдання Дідьє Дрогба, який "привіз" пенальті у власні ворота. Однак Лео Мессі влучив у поперечину.  Цей одинадцятиметровий і став переломним моментом у грі - лондонці відчули, що футбольні боги на їхній стороні, а тому всією командою стали в оборону і кістьми лягали, зупиняючи атаки "Барселони". Не можна не відзначити бездоганну гру Петера Чеха, який, незважаючи на два пропущені м'ячі, зробив найбільший за сумою двох матчів вклад у вихід до фіналу.

Час швидко спливав, "Барса" втомилася, але забити ніяк не могла. На останніх хвилинах команда всіма силами пішла на останній штурм, загубивши при цьому Торреса. І, хоча Фернандо у футболці "синіх" особливою результативністю не відзначається, та все ж згадав свої часи в "Атлетико", де він спеціалізувався саме на взятті воріт Вальдеса. А тому вийшовши сам на сам з голкіпером, не схибив.

"Челсі" хоч і виглядав слабкіше суперника, все ж зумів вистояти і вийти у фінал. Варто відзначити, що Роман Абрамовіч непогано мотивував своїх гравців, пообіцявши їм непогані преміальні за виграш трофею. Тому тепер "синім" залишається зробити лише один нелегкий крок до мрії свого президента і значного поповнення своїх банківських рахунків у фіналі.

Ну а "Барселона", на неймовірну радість мадридського "Реала", цього року залишилась без пріорітетних для себе трофеїв. Лишився у каталонців ще Кубок Іспанії, у фіналі якого підопічні Гвардіоли зіграють з "Атлетиком", проте навіть його здобуття особливої радості каталонцям не принесе. Але це футбол, і тут навіть у супер-команд бувають падіння, які треба вміти прийняти достойно, щоб наступного разу піднятися ще вище.


Барселона - Челси 2:2 по ezhihno

Коментарі ()