Головне

Прем'єр-ліга. "Арсенал" - "Карпати" 3:2. Камбек по-київськи, або програш по-львівськи

22.04.2012 18:10 1360 0
Прем'єр-ліга. "Арсенал" - "Карпати" 3:2. Камбек по-київськи, або програш по-львівськи

Наприкінці чемпіонату кожен поєдинок можна називати битвою за шість очок, за виживання, за єврокубки і тд, і тп. Ну, можливо, не кожен, але більшість - точно. Не винятком став і двобій "Арсенала" та "Карпат" у Києві. І ця зустріч, де кияни створили фантастичний камбек, по-справжньому стала двобоєм.

Львів'яни підходили до звітної зустрічі у піднесеному настрої. Все ж таки вдалося їм знайти свою гру, здобувши дві перемоги в останніх двох матчах. Дячук-Ставицький намагається вивести "Карпати" як у єврокубки, так і зберегти прописку у Прем'єр-лізі. Може, і варто було б зупинитися на одному завданні, проте, знаючи характер "левів", - таке не для них.

В "Арсенала" справи діаметрально протилежні. Кияни вилетіли з Кубку України на стадії чвертьфіналу, програвши вдома "Волині". А "гармаші" саме на цей турнір покладали великі надії, аби таки засвітитися у Європі. Тепер залишається чемпіонат, де боротьба за 4-5 місця є дуже запеклою. Навіть організм Леоніда Кучука це розуміє - тренеру стало погано після виїзної нічиєї з донецьким "Металургом".

Загалом, матч відбувся за знайомим для "Карпат" сценарієм. Саме так вони у середині березня на "Арені Львів" програли "Таврії". З тією лише відмінністю, що деякі голи були забиті на інших хвилинах. А так і автогол, і з 2:0 у 2:3...

Протягом майже всієї зустрічі була відчутна перевага "Арсенала". Все ж таки є серйозні проблеми у львівського клубу. І у плані психології, і у самій грі. Яскравим прикладом є Даніло Авелар. Спочатку його всі вболівальники "левів" хотіли носити на руках після першого голу, потім розпачливо розводили руками після автоголу, ну і, швидше за все, зовсім проклинали, коли той на рівному місці не втримався і штовхнув Мазілу у голову. Пряма червона - справедлива.

Навіть друге взяття воріт Погорілого здавалося повним курйозом, аніж задумкою команди. Гладкий на щастя вирішив пробити, а голкіпер просто втратив ворота. І тут відразу прокинувся ветеран Шацьких, який спочатку зі штрафного, а потім з пенальті зрівняв рахунок. 11-метровий, до речі, суперечливий. Комусь може здатися, що Адійя сам зачепився за ногу Авелара. Знову ж таки бразилець у центрі уваги.

Єдиним, хто у цей день міг принести очки "Карпатам", був Богатінов. Мартін тягнув усе, що летіло у ствір його воріт. Однак і він нічого не зумів зробити, коли Авелар вирішив самотужки перервати удар Кобахідзе. Підсумок Ви вже знаєте.

У "зелено-білих" ще залишалося десять хвилин. Та за цей час вони нічого небезпечного створити не зуміли. Натомість, могли пропустити, коли стійка прийняла на себе постріл Адійя. Отож, у трьох команд на дні таблиці після цього туру по 20 очок, і завершальні матчі без інтриги не обійдуться. Так само, як і загострилася боротьба за зону Ліги Європи. "Арсенал" впередив "Таврію" і тепер чекатиме, з яким рахунком ті завершать перенесений поєдинок з "Металургом".

Коментарі ()