Головне

Президент ЦСКА Гінер: Ніхто не буде проти єдиного Кубка

17.04.2012 19:58 580 0

Створення спільного турніру, де могли б брати участь клуби Росії та України - питання лише часу та розуміння необхідності цього всіма.

Про це заявив під час зустрічі, де було оголошено про створення робочої групи щодо проведення Об'єднаного кубка України та Росії, президент московського ЦСКА Євгеній Гінер, пише сайт "Шахтаря".

"Питання об'єднання не тільки Кубків, а й чемпіонатів Росії та Україні порушувалося ще 7 або 8 років тому. На той час російські клуби дуже адекватно сприймали цю ідею", - сказав він.

"Всі розуміють, що такий чемпіонат - це зовсім інші фінанси, інша телевізійна картинка, більша кількість глядачів на трибунах, інший спортивний рівень турніру. Тому, думаю, ніхто не буде проти єдиного Кубка. Але є маса технічних моментів, які дуже важко вирішити", - визнав він.

На думку Гінера, перший крок Росія зробила, коли перейшла на календар "осінь-весна".

"До цього об'єднуватися було неможливо. Сподіваюся, що і Україна, і Росія зроблять подальші кроки назустріч один одному. Треба збирати робочу групу, сідати і працювати над технічними моментами. Від ідеї до її втілення - великий шлях", - додав він.

"Об'єднання чемпіонатів серед молодіжних складів? Думаю, цей шлях набагато коротший, тому що сьогодні там немає таких питань, як вихід однієї з команд в єврокубки, відносини УЄФА та ФІФА і так далі. Тобто це тільки наше внутрішнє питання", - зазначив Гінер.

За його словами, можна, наприклад, об'єднати не дві, а чотири-п'ять країн, створити чемпіонат по зонах з виходом у фінальну частину.

"Природно, керівнику кожного клубу небайдуже, скільки гравців дасть дублюючий склад першій команді. Але сьогодні у цих змагань пропадає спортивний принцип. Останнє місце посів - не вилетів, а перше - медальки повісили - і все", - продовжив він.

"Я думаю, виграти не першість дублюючих складів, а, припустимо, міжнародний молодіжний чемпіонат (як хочете його назвіть) буде набагато цікавіше. Тільки треба буде вирішити фінансове питання", - закінчив Гінер.

Коментарі ()