Головне

Тимощук: Ще роки три-чотири пограю

11.04.2012 09:18 541 0
Тимощук: Ще роки три-чотири пограю

В Анатолія Тимощука залишилося кілька важливих справ, котрі варто здійснити поки граєш у футбол.

Про свої плани українець розповів російському виданню "Спорт-Экспресс".

- За інформацією німецької преси вам, щоб автоматично продовжити контракт в "Баварії" на рік, треба було зіграти за сезон 25 матчів - і в кожному як мінімум по тайму. Я порахував: ви провели 23 залікові зустрічі.

- Неправильно. Мова йде не про 25 матчах, а про 25 очок. Набираю очки, можна сказати, як баскетболіст.

- Поясніть, будь ласка.

- Якщо я на полі більше 45 хвилин, то отримую очко. Якщо вийшов, припустимо, на 10 хвилин, то додається пів-очка. На даний момент набрав вже 28.

- Отже, можна сказати, що договір з "Баварією" продовжений ще на сезон?

- Якщо ця умова виконується, контракт автоматично продовжується на рік.

- Ви задоволені своєю ситуацією в команді?

- Якийсь час тому спілкувався з генеральним менеджером "Баварії" Крістіаном Нерлінгером, і він мені сказав: не переживай, клуб зацікавлений у твоїх послугах і контракт буде продовжений.

- Мова про інше: останнім часом ви не завжди виходите в стартовому складі.

- Є конкретна статистика. У недавній виїзній зустрічі з "Марселем" у мене був ювілей - провів 100-й офіційний матч за "Баварію". Зараз вже 103-й. Можна говорити що завгодно, але за час перебування в "Баварії" я зіграв більш ніж в 70 відсотках матчів. Враховуючи стоять перед клубом завдання, підбір гравців, рівень конкуренції, це чудово.

- Капітан команди Філіп Лам каже, що ви зразковий профі - якщо опиняєтеся в запасі, не ремствуєте. Така поведінка допомагає вижити в "басейні"?

- Звичайно, конкуренція висока, кожному хочеться постійно грати. Але тренеру з 20 осіб вибирати непросто. Я дійсно не скандалю, а борюся на тренуваннях, в матчах. Що молоти язиком? Краще вийти на поле і все показати.

- Улі Хенесс недавно заявив, що перемога в Лізі Чемпіонів для нього важливіше за титул у Бундеслізі. Для вас, мабуть, теж?

- Звичайно. У моїй клубній кар'єрі, по суті, немає тільки одного трофея - за перемогу в Лізі Чемпіонів.

- Якщо "Баварія" пройде у фінал, то велика ймовірність, що її суперником буде "Барселона". В одному матчі на своєму стадіоні є шанс побити Мессі і компанію?

- Зрозуміло. Але про це говорити рано - нам треба ще пройти "Реал". А "Барселоні" - "Челсі", що, як показують попередні зустрічі цих команд, теж буде дуже непросто.

- Що думаєте про зіткнення Кержакова з Диканем?

- Не можу коментувати цей епізод - не бачив його. На жаль, воротар збірної України отримав травму, і я хочу побажати йому якнайшвидшого одужання. Сподіваюся, він повернеться в лад і буде готуватися з нами до чемпіонату Європи.

- Ви якось зауважили, що Росії попалася найслабша група ...

- Так і є. Україна грала і з чехами, і з греками, і з поляками ... Хіба можна порівняти "російську" групу з нашою, де опинилися Франція, Англія, Швеція? А як вам така компанія: Німеччина, Нідерланди, Португалія та Данія? Це взагалі найсильніша група, а "українська" - друга за складністю.

- Ви заявляли, що не проти зіграти в плей-офф з Росією ...

- Чому ні? Справа не в тому, що хочеться обіграти саме Росію. Приємно, коли зустрічаєшся на поле з друзями, колишніми партнерами по клубу, до і після матчу з ними спілкуєшся. Такі ігри для мене завжди набагато цікавіше. Нам не потрібен перекладач, у нас схожий менталітет.

- Майбутній чемпіонат Європи з російським друзями обговорювали?

- Ще ні. Поки в основному з партнерами по "Баварії" - німцями, голландцем Роббеном, французом Рібері. Після того, як німці зіграли з Україною - 3:3, ставлення до нашої збірної у них зовсім інше. Рібері я кажу: "вдруге ми вас не пустимо". Він розуміє, що буде нелегко - доведеться битися з господарями, трибуни на боці суперника.

- Наприкінці минулого року в одному з опитувань вас назвали кращим футболістом в історії незалежної України. Андрій Шевченко отримав за 2004 рік "Золотий м'яч" як найкращий гравець Європи ...

- Звичайно, для мене це велике визнання. Конкурс проводився по всій Україні протягом двох місяців, люди мали можливість проголосувати. Мені дуже приємно, що вболівальники віддали мені свої симпатії. У нас дуже багато талановитих гравців. Хотілося б, щоб більше наших футболістів виступало в Європі: тоді їх знали б краще. Взагалі всі ці опитування, конкурси - частина футбольного життя. Хтось виграє, хтось програє ...

- Ще недавно частенько виникали розмови, що ви можете опинитися в "Зеніті", в "Анжи". Підстави для цього були?

- Конкретний інтерес до мене проявляли три російські клуби. Не хочеться їх зараз називати, але можу сказати - переговори велися.

- Вам уже 33. Скільки ще збираєтеся грати?

- Хлопці в "Баварії" кажуть: ми молодші тебе, але коли закінчимо кар'єру, ти все ще будеш виступати. Я відповідаю: "Ще років зо три - і піду в тренери". Баварці, знаючи, в якій я фізичній формі, посміхаються: "Ти нас дуриш - спеціально так говориш". Думаю, що насправді пограю ще роки три-чотири.

За матеріалами sport-express.ru

Коментарі ()