Головне

Донецькі тренери з велоспорту та шахів вимагають у ФФУ дискваліфікувати Алієва

10.04.2012 14:33 496 0

Контрольно дисциплінарний комітет ФФУ має дискваліфікувати гравця "Динамо" Олександра Алієва за його "хуліганську поведінку" у матчі 26 туру Прем`єр-Ліги з "Шахтарем". .

Про це ідеться в листі чотирьох тренерів, троє з яких представляють Донецьк та один Запоріжжя, на адресу керівника КДК ФФУ Стефана Решко.

Лист підписаний заслужненими тренерами України Атамановим (легка атлетика та шахи, Донецьк), Мирза (велоспорт, Донецьк), Попов (спортивна гімнастика, Запоріжжя) та директором олімпійського училиша в Донецьку Кучеровим.

"На тлі поведінки іншого динамівця Олександра Алієва вчинок Шевченка просто непомітний. Гравець кинувся у бійку з асистентом головного тренера команди суперника! Такого нам ще не доводилося бачити ніколи.

Цей епізод обійшов екрани не лише в нашій країні, його бачили і за кордоном. Напередодні Євро-2012 іміджу країні це точно не додало. Алієв - гравець збірної України, по ньому судитимуть про спортсменів усієї країни. За цей хуліганський вчинок він заслужив не жовту, а червону картку і тривалу дискваліфікацію.

Ми знаємо, що у очолюваної Вами структури є повноваження карати футболістів постфактум, виправляючи тим самим недостатньо рішучі дії арбітрів. Приклад тому - дискваліфікація Фернандіньо, яка сталася не так давно. Це абсолютно вірна практика. Жоден хуліганський вчинок на полі не може залишатися без уваги", - ідеться в листі, якйи опублікований на сайті terrikon.com.

Дискваліфікувати Алієва тренери вимагають у зв`язку з тим, що це допоможе у вихованні спортсменів.

"Заслужене покарання Алієва стало б не лише актом справедливості, але і дуже важливим моментом для усіх, хто в Україні виховує молоде покоління спортсменів. Нам потрібні позитивні приклади для виховання юних атлетів. Але найголовніше, усі повинні розуміти, що існує спортивне правосуддя і його вимоги однакові для усіх", - завершується лист.

Коментарі ()