Головне

Лікар "Спартака": Дикань буде грати в масці, а не в шоломі, як Чех

04.04.2012 10:53 367 0

Стало відомо, чому травмований воротар Андрій Дикань був не відразу замінений у матчі 37-го туру чемпіонату Росії з "Зенітом", деталі його майбутньої операції в Німеччині.

Про це та про те, як далі буде грати футболіст розповів "Советскому спорту" лікар московського "Спартака" Міхаїл Вартапетов розповів.

"Це буде саме маска, а не шолом, як у Петра Чеха. Щоб захищати ту частину обличчя, яка пошкоджена. У нього, як ви знаєте, зламана вилична кістка і в двох місцях - орбітальна. Причому в одному місці - зі зміщенням", - почав він.

"Тут потрібно зафіксувати кістка титановою пластиною. На щастя, зараз стан Андрія стабільний, він зможе нормально перенести переліт. І зору його теж нічого не загрожує", - впевнений лікар.

За його словами, головне, що він та колеги зробили на полі, - виключили важку щелепно-мозкову травму, і забиття мозку у Андрія не було.

"Якби ми відчули хоч найменші ознаки відключення свідомості, оглушення - не стали б його слухати, повели з поля в директивному порядку. Але Андрій все розумів, чітко розмовляв і висловив єдине побоювання - що заплив очей не дозволить йому бачити поле", - згадує він.

"Сказав: нехай Артем Ребров розминається на всякий випадок ... Побоювання в результаті підтвердилося, тому Дикань і попросив про заміну. Він - справжній боєць, таких у футболі насправді не так і багато залишилося. Кілька років тому Андрій взагалі цілий тайм з забоєм мозку відіграв", - розповів Вартапетов.

Коментарі ()