Головне

Мехмеді: В Україні всі ціни, як у Швейцарії

30.03.2012 17:42 500 0

При різному рівні зарплатні в Україні та Швейцарії ціни в нашій країні не відрізняються від цін в одній з найдорожчих країн Європи.

Про це півзахисник київського "Динамо" Адмір Мехмеді заявив в інтерв'ю швейцарському виданню 20 Minuten, котрому розповів про свою адаптацію до життя в Україні.

"Чесно кажучи, я уявляв, що все буде набагато складніше. Я повністю прижився і не відчуваю проблем. Іноді мені здається, що я вже два роки в цій команді. Я відчуваю прихильність до себе на полі і поза ним". - сказав він. Час від часу разом з товаришами по команді ходимо вечеряти. Вони дуже добре мене прийняли.

"Щоб добре себе почувати в Україні, потрібно бути знайомим з культурою. Мої батьки родом з Балкан, тому тутешній менталітет мені не зовсім чужий. Корінним швейцарцям адаптуватись тут було б важче", - вважає він.

За його словами, найбільше відмінності від Європи в повсякденному житті проявляються на дорогах.

"Правила дорожнього руху тут носять більше рекомендаційний характер. Люди паркуються скрізь, де тільки можливо. Потрібно також бути уважним, коли береш таксі. Якщо ти заздалегідь не домовився про тариф з таксистом, готуйся заплатити вдвічі більше. Крім того, міжособистісний підхід тут відрізняється: люди доброзичливі, але і - як би це сказати - дещо байдужі". - зізанвся Адмір.

"Скільки коштує літр молока в Києві? Ви повинні запитати мого батька. Він ходить по магазинах і готує їжу для мене. Але я знаю, скільки коштує кілограм помідорів: 3,80 євро! Всі ціни, як у Швейцарії. Я не знаю, як люди платять за все це", - дивується Мехмеді, пише Про Динамо.

Коментарі ()