Головне

Чигринський: Реально і виграти Євро, але завдання-мінімум - вихід з групи

28.03.2012 23:33 462 0

Збірна України перебуває у особливій ситуації перед Євро-2012: з одного боку, від неї не чекають дуже вже багато, з іншого, турнір дуже короткий, тому реально може статися будь-що, в тому числі і перемога на чемпіонаті.

Про це офіційному сайту "Шахтаря" заявив захисник донеччан та кандидат у команду Блохіна Дмитро Чигринський.

"Подібне буває раз в житті, але ближче такий формат, коли ти здобуваєш путівку, прикладаєш зусилля, проходиш через серйозну групу, кваліфікацію ... А в нашому випадку це як подарунок, і говорити, що ми щасливці ... Я не впевнений", - оцінив він участь у Євро.

"Так, буде серйозна підтримка, але і не менший тиск. І якщо ми опинимося не готові, то весь світ це побачить, і буде не найприємніше видовище", - пожартував він.

За його словами, ті, хто нормально орієнтується в європейському футболі, навряд чи зараз будуть вимагати від українців трощити Іспанію та Німеччину.

"Ми ніколи не вигравали ні Євро, ні чемпіонат світу, для нас путівка у фінальну стадію розцінювалася як успіх. Тому говорити зараз, що ми всіх порвемо, трохи нерозумно. Я не кажу, що тиску зовсім не буде, він буде дуже серйозним, але при цьому, я впевнений, адекватним", - сподівається захисник.

"У нас дуже серйозна група, але якщо брати по стадіях, то це не такий вже довгий турнір, ти виходиш з групи - і ти вже у вісімці, а ще один крок - і ти фактично призер, бо ти в четвірці. І виглядає все не так страшно. Футболісти наперед ніколи не забігають і прогнози не дають. Але я думаю, що цілком можливий результат - дійти до півфіналу", - зізнався Дмитро.

"Більш-менш хорошим результатом можна вважати вихід в півфінал? Хорошим результатом може бути і вихід з групи, я говорю про те, що це цілком реально. Реально і виграти. Але ми починали не з цього. Мінімальний результат, який влаштує, буде вихід з групи. Однозначно це завдання-мінімум. Завдання-максимум - виграти, десь посередині - півфінал", - резюмував Чигринський.

Коментарі ()