Головне

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. АПОЕЛ - Реал - 0:3. Кінець казки. ВІДЕО

28.03.2012 00:35 1218 0
Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. АПОЕЛ - Реал - 0:3. Кінець казки. ВІДЕО

Останні хвилин двадцять звітної гри нагадали стару-добру приказку: "Плив-плив, та й на березі втопився". Не така вона й "добра" насправді, але й Попелюшці з Кіпру зараз не позаздриш, годинник пробив дванадцять разів і її карета перетворюється на тикву. Не скажеш, що крупна поразка від "Реала" вдома була неочікуваною, однак більша частина матчу не віщувала розгрому.

АПОЕЛ вийшов на матч з таким настроєм, котрий давав йому психологічну перевагу. Від команда, котра і так зіграла на 6-8 ігор більше, ніж їй прогнозували перед стартом у Лізі Чемпіонів, не чекали нових героїчних звершень, успіхом, напевно була б й мінімальна поразка. А от "Реал" невдало вступив у найбільш відповідальний відрізок сезону, втративши 4 очки у матчах з "Малагою" та "Вільярреалом", і скоротив тим самим перевагу над "Барселоною" до 6 пунктів. Фани жадали реабілітації, і команда спочатку подарувала розгром тезок з Сан-Себастьяна, а тепер мала довести, що все ще потужна і на євроарені.

Матч стартував цілком прогнозовано: іспанський суперклуб захопив ініціативу та почав кружляти на половині поля суперника. Відсоток володіння м'ячем коливався в районі позначки у 70%, а от справжніх моментів все не було і не було. Так, кілька неточних пострілів здалеку, АПОЕЛ захищався і числом, і вмінням, і намагався не давати супернику вриватися на швидкості у вільні зони, що так полюбляє "Реал" взірця цього сезону.

Тому при всій перевазі в актив за перший тайм мадридці можуть занести собі два епізоди. У першому Езіл пробивав з центра штрафного майданчика, але влучив у Хіотіса. А у другому триходівка Роналдо-Шахін-Бензема мала завершуватися голом француза, але Карім не влучив у порожні ворота з кількох метрів. Забігаючи наперед, відзначимо, що у другому таймі в нього був майже аналогічний момент, а тому навіть попри два голи казати, що Бензема став головним героєм зустрічі складно.

Між тим "попелюшка" трималася і ретельно виконувала настанови тренера-"феї" Йовановіча і після перерви. Враховуючи, що вже в дебюті зустрічі отримав травму і був змушений попросити заміну основний центрбек команди Олівейра, АПОЕЛ просто вражав. Так, "Реал" певний період, десь з 55-ї по 70-у хвилини, перебував у роздумах, що ж це таке коїться і як взламувати оборону суперника, і події не форсував, але все одно дисципліну острівної команди не можна не відзначити.

Хід подій змінив Моуріньо. Португалець бачив, що його команді бракує ідей і зробив фактично подвійну заміну. Кака та Марсело вийшли замість інертного Ігуаїна та Коентрао, котрий ще не набрав форму після того, як Моуріньо відсторонив його від ігор через паління. І, як виявилося вже за десять хвилин після заміни, це рішення сеу Жозе принесло його команді перемогу в матчі.

Кака розхитав захисника на лівому фланзі та подав у штрафний, а там Бензема спокійно замкнув подачу головою. М'яч вийшов дуже подібним до того, що був забитий "Малазі", тільки тоді у якості асистента відзначився Роналдо. Майже одразу саме "сімка" "галактікос" могла подвоїти рахунок, але після відкидки Бензема влучила у голкіпера кіпріотів в стилі Езіла у першому таймі.

Після цього "Реал" знову взяв маленьку перерву, а потім вибухнув. І знову прорив лівим флангом, цього разу від Марсело, захисники АПОЕЛа на секунду розслабилися і дали бразильцю в падінні прострілити від лицьової, залишивши м'яч в грі. А в центрі штрафного на передачу чекав Кака, котрий і розстріляв ворота. Після цього господарі зрозуміли, що ловити вже нічого, і залишилося лише одне питання: чи встигне "Реал" забити третій? Встиг: швидка атака закінчилася тим, що Езіл вивів Бензема на порожні ворота і з третьої спроби француз таки влучив у них.

"Реал" може святкувати, але недовго: протягом наступного місяця на команду чекають непрості зустрічі з "Валенсією", "Атлетико", "Севільєю" та "Барселоною", а вже у ці вихідні виїзд до Памплони, де "Осасуна" традиційно вдало грає із грандами. З точки зору розкладу перепочинок у вигляді можливості виставити неосновний склад на домашній поєдинок у чвертьфіналі Ліги Чемпіонів буде дуже зручним. А АПОЕЛ - що ж, всі казки коли-небудь закінчуються, і для команди те, що її прощальний матч в єврокубках цього сезону відбудеться на красені "Сантьяго Бернабеу" стане непоганим підсумком найбільш вдалого сезону в історії. Чи запросять її на бал ще колись? Питання риторичне.

Коментарі ()