Головне

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Бенфіка - Челсі 0:1. Нелогічна перемога "синіх". ВІДЕО

28.03.2012 00:35 1004 0
Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Бенфіка - Челсі 0:1. Нелогічна перемога "синіх". ВІДЕО

Футбол - гра несправедлива. У цьому на власній шкурі зміг переконатися наставник "Бенфіки" Жорж Жезуш, підопічні якого у домашньому чвертьфінальному матчі з "Челсі", домінуючи протягом більшої частину поєдинку, поступилися з рахунком 0:1.

Для "орлів" цей матч мав особливе значення, адже команда не досягала стадії півфіналу Ліги чемпіонів вже довгих двадцять два роки. У 1/8 фіналу лісабонці пройшли "Зеніт", забезпечивши собі місце в чвертьфіналі лише у другому матчі. Тепер на шляху Жезуша опинився лондонський "Челсі", який також зі скрипом вийшов із 1/8-ї, при цьому залишившись без головного тренера.

І поки Роман Абрамович займається пошуками іменитого фахівця на тренерський місток клубу, завдання вирішувати амбітні мрії власника "синіх" по завоюванню головного клубного трофею Європи покладено на плечі недосвідченого Роберто Ді Маттео. Який у цій грі також не збирався просто відбувати номер - у разі вдалого виступу в Лізі чемпіонів, фахівець має непогані шанси позбудеться приставки в.о. у своєму клубному статусі.

З перших і до останніх хвилин поєдинку "Бенфіка" домінувала на футбольному полі. І якщо ще на початку зустрічі лондонцям вдавалося відповідати гострими атаками, то ближче до середини першого тайму і майже до закінчення гри "Бенфіка" рвала на клапті оборонні редути "Челсі".

Вже на 18-й хвилині рахунок мав відкривати Кардосо, який, вигравши боротьбу у Джона Террі, потужно пробив поруч зі стійкою воріт Чеха. І не даремно на клубному гербі португальців зображено саме орла - "Бенфіка", як справжній хижак, затиснула лодноців біля власних воріт, і не давала "аристократам" можливості навіть перевести дихання.

У другому таймі знову забивати мав Кардосо, але м'яч ніяк не хотів опинятися у сітці воріт "Челсі" - цього разу з лінії його виніс Давід Луїс. Після цього майже з метра головою пробивав Жардел, але свою команду врятував Чех. Здавалося, що ще трохи, і "Бенфіка" доб'ється свого, проте лондонці використали свій шанс, який випав їм у другій половині гри. Після помилки захисників Торрес прошйшов по флангу і віддав точну передачу на Калу, якому більше нічого не треба було робити, крім як підставити ногу.

Пропустивши, "Бенфіка" продовжила атакувати. Наставник "орлів" пішов ва-банк і випустив на поле ще двох номінальних нападників, однак переломити хід поєдинку йому так і не вдалося. "Челсі" використав свою сильну сторону - досвід, а тому забезпечив собі непогані шанси на продовження боротьби за Кубок. Навіть попри те, що сьогодні "Бенфіка" за всіма статтями (окрім рахунку) переграла команду Ді Маттео, у виїздній грі на "Стемфорд Брідж" їм буде дуже важко.

 

Коментарі ()