Головне

Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Таврія" 0:3. Боротьба за місце під сонцем

26.03.2012 00:01 612 0
Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Таврія" 0:3. Боротьба за місце під сонцем

Гра між сімферопольцями та криворіжцями була справді дуже принциповою. І це не тому, що остання зустріч між цими командами на цьому полі закінчилась безславно для господарів (14.08.10. "Кривбас" - "Таврія" 1:4), а насамперед - як боротьба за місце у так званій "лігоєвропейсьскій зоні". Ще більше додавало цікавості те, що у разі перемоги "Кривбас" зміг би впритул наблизитись до своїх опонентів. Але не так сталося, як хотілося.

Гра почалася з двох послідовних кутових, які виконали господарі. Але, на жаль, швидкого голу забити не вийшло. Команди почали вивчати один одного. Довгі паси, пошук форвардів високими подачами - більше нічим не запам’яталася гра обох опонентів протягом стартових 15 хвилин. І першим зрозумів, що треба вже щось робити Назаренко. Він віддав у штрафну на Аделейє, той в один дотик скинув на Фещука, який у свою чергу без особливих зусиль забив гол у лівий кут воріт Бойка.

Але "Кривбас" не трішки не знітився, а навіть навпаки. Через якихось дві хвилини м’яч уже лежав у сітці воріт Кахрімана. Але свист судді все зіпсував. Оффсайд Самодіна. Після цього було декілька ударів по воротам здалеку. Спочатку Матіч пробив над поперечиною, а потім вже і тріумфатор Фещук мало не забив гол з-за меж штрафної. У другому випадку врятував Бойко, вдарившись плечем об штангу.

Чимало фолів було зафіксовано у першому таймі. Тільки за 20 хвилин господарі отримали 4 жовтих карток. Насправді ось така брудна гра не прикрашає футбол, а тільки дає привід для зайвих балачок про суддівство.

Розпочався другий тайм. І знову почалися ті ж самі картки. Проте згодом Євгенію Арановському набридли жовті, і він захотів дещо більш яскравішого. І на 58 хвилині Лобжанідзе - ключовий захисник "Кривбаса" - за симуляцію отримує друге попередження і відправляється удосконалювати свою акторську майстерність у підтрибунне приміщення.

Господарі залишилися у меншості, і це при тому, що вже програвали 0:1. Порятунок криворіжців ставав все примарнішим. Гра добігала до свого логічного завершення. Було зрозуміло, що якщо "Кривбас" перестане грати на результат, а почне вже просто економити сили, то отримає покарання.

Так воно і сталося. "Таврія" забила майже два ідентичні голи протягом трьох хвилин з-за меж штрафної. Спочатку це був Любічіч, а вже потім і Калініченко згадав свої найкращі часи у "Дніпрі".

Не обійшлося у цьому матчі без помилок арбітрів. Цього разу вони були не такі фатальні, але ж все таки. Другий гол забився після того, як Фещук просто збив з ніг Федорчука, ще й ззаду. Але ж знову таки, не потрібно шукати у цьому якоїсь упередженості, корумпованості або ще чогось. Це просто банальна помилка арбітра, які допускають й інші судді в інших чемпіонатах.

В цілому якість гри можна вважати задовільною. Не дуже гарна, але й не погана. Більш сподобалася "Таврія", адже намагалася демонструвати певні елементи вишуканого, бразильського футболу. Але працювати підопічним Альтмана і працювати. Щодо "Кривбаса", то тут усе ясно. Команду охопила криза, яка, на жаль, буває у кожного клубу, і ніхто від неї не застрахований. Від чого вона може залежати? Насправді це досить хороші результати у першому колі, і, може, якась певна релаксація гравців психологічно. Не вистачає емоцій на весь сезон. І над цим потрібно ж знову таки працювати.

Тож, любіть футбол...

Коментарі ()