Головне

"Дніпро" - "Зоря" - 3:1. Перемога як вступ до концертної програми

24.03.2012 19:42 984 0
"Дніпро" - "Зоря" - 3:1. Перемога як вступ до концертної програми

Матч "Дніпра" із "Зорею" став дещо незвичним з глядацької точки зору. Цими днями 20-річний ювілей відзначає головне дітище власника дніпропетровського клубу – "Приватбанк". Спільне керівництво обох структур вирішило не розділяти свято футболу та свято "Привата", поставивши концертну схему прямо на центральній трибуні "Дніпро-Арени" та розповсюдивши не менше половини квитків на матч-концерт між співробітниками банку, яких звозили нескінченні колони автобусів, забезпечуючи максимальну наповненість стадіону.

Але ту частину глядачів, які все ж брали квитки саме на футбол, цікавила все ж не сцена і не музика, а матч "дніпрян" та луганчан. Ще з часів переїзду на "Дніпро-Арену" "Зоря" стала незручним суперником для "Дніпра" - жодна з трьох попередніх зустрічей на цьому стадіоні не виявила переможця. А тут ще й луганська команда після зимової паузи взяла серйозний темп, чого не можна сказати про господарів. Загалом, передматчеві розклади обіцяли зовсім непростий матч.

"Перемен требуют наши сердца". Саме таким закликом поміняти і статистику останніх матчів із "Зорею", і звичне вже місце "Дніпра" в таблиці, і саму ситуацію в середині клубу налаштували свою команду дніпропетровські фанати. З останніми пунктами щось швидко зробити було би проблематично, а от що стосується результату в конкретному матчі, то господарі з перших секунд взялися за його забезпечення. Вже на другій хвилині Коноплянка ледь не закинув м’яча в дальню дев’ятку, пробивши зовсім трохи вище. За кілька хвилин після прострілу з флангу м’яч двічі прострибав уздовж лінії воріт, але переправити його в сітку ніхто не зумів. Огризалася й "Зоря" - лише блискавична реакція Лаштувки врятувала господарів після пострілу Галюзи.

Після такого жвавого початку команди взяли паузу до кінця тайму, видавши за цей час лише один стовідсотковий момент: це Коноплянка зі штрафного з хорошої позиції влучив у поперечину. І лише на останній хвилині рахунок все ж було відкрито: той же Коноплянка протягнув м’яча лівим флангом і віддав під удар головою Ротаневі. Руслан, який змушений був відпочивати в попередніх чотирьох турах, не міг змарнувати нагоди відзначити своє повернення – команди пішли на перерву за рахунку 1:0 на користь "Дніпра".

Початок другої половини відзначився у першу чергу восьмою жовтою карткою, яку вже вдруге отримав Сергій Кравченко – віце-капітан "Дніпра" пропускатиме матчі з "Таврією" та "Металістом". Дуже скоро господарі були близькі до подвоєння рахунку, але цього разу штанга врятувала ворота Козаченка після удару Калініча. А зробити те, що "дніпрянам" не вдавалося, зрештою допомогли їм самі луганчани: Кравченко зі штрафного навішував до карного майданчика, вище за всіх вистрибнув Нікола Ігнатьєвіч та перекинув увесь захист та воротаря власної команди, переправивши м’яча просто до воріт, а заразом і прибивши інтригу в зустрічі.

Здавалося, "Дніпро" вже може святкувати перемогу, але позитивні емоції дещо зіпсувала травма Лаштувки, яку той отримав на рівному місці (хоча газон "Дніпро-Арени" навряд можна таким назвати). На поле вийшов Антон Каніболоцький, але вже за кілька хвилин довелося йому виймати м’яча з сітки: подарунок на честь повернення зробив йому Стрініч, обрізавши власний захист і дозволивши Галюзі відквитати один гол.

Тривожні спогади про всі попередні нічиї "Дніпра" й "Зорі" одразу зринули в пам’яті. Більше того, ініціативу зі своїх рук господарі випустили, зробивши ставку на контратаки й швидкі ноги Матеуса. Але такий хід себе виправдав – перечекавши компенсовані 5 хвилин і витримавши штурм "Зорі", на останніх секундах "Дніпро" таки провів вдалу оборотку: Матеус вивів Олійника на порожні ворота, і Денис свого шансу не змарнував. 3:1 – матч завершений.

Чемпіонат України з футболу

24 тур

24 березня

"Дніпро" (Дніпропетровськ) - "Зоря" (Луганськ) - 3:1 (2:1)

Голи: 1:0 - Ротань (45), 2:0 - Ігнатьєвіч (71, автогол), 2:1 - Галюза (83), 3:1 - Олійник (90+6)

"Дніпро": Лаштувка (Каніболоцький, 77), Мандзюк, Мазух, Стрініч, Чеберячко, Кравченко, Ротань, Жуліано (Матеус, 59), Калініч (Олійник, 70), Зозуля, Коноплянка

"Зоря": Козаченко, Ярмаш, Вернидуб, Шуньіч, Ігнатьєвіч, Грицай, Ференчак (М. Іг. Білий, 64), Галюза, Каменюка, Ідахор (Хомченовський, 72), Ліпартія (Родіч, 57)

Попередження: Галюза (37), Вернидуб (40), Грицай (43), Кравченко (51), Ідахор (55), Мазух (63), Матеус (90)

Коментарі ()