Головне

Ліга Європи. Як не дефолт, то "Металіст"...

16.03.2012 00:03 1979 0
Ліга Європи. Як не дефолт, то "Металіст"...

Харківський "Металіст" вийшов до чвертьфіналу Ліги Європи. Команда Мирона Маркевича за сумою двох матчів обіграла "Олімпіакос". Після 0:1 у Харкові "Металіст" отримав вольову перемогу в Греції з рахунком 1:2.

Два абсолютно різних тайми, більше десятка гольових моментів та непередбачуваний результат - це про цю гру. 

Перед матчем-відповідь у Греції основною проблемою "Металіста" була травма Фініньо та дискваліфікація Едмара. Але й без цих виконавців Маркевичу було кого виставити на матч.  Вже з перших хвилин гра у гостей не пішла. На старті гри ледве не піймав "плюху" Дишленкович, який після прострілу випустив м`яч з рук і добре, що поряд не було гравця господарів.

Весь перший тайм - це фільм жахів про гру "Металіста" в захисті. Греки робили усе, що вони хотіли. Спочатку на 15-й хвилині вони забили гол. Після виконання стандарту головою у кут воріт пробив Маркано. Дишленкович у цьому моменті не врятував, а захист не підстрахував. Окрім цього ворота "Металіста" одного разу рятувала поперечка, штанга та ще раз виручив Дишленкович, який зумів відбити удар Джеббура.

"Металіст" воротам господарів у перші 45-хвилин практично не загрожував. Був момент у Тайсона, який не зумів переграти воротаря.Початок другого тайму, і ми знову не побачили "Металіста", який зможе претендувати на вихід до чвертьфіналу турніру. 

Чи то палкі уболівальники греків, чи то +13 за цельсієм, але щось впливало на гравців харківської команди. Вони ковзалися по газону,а Папа Гуйє навіть спробував забити у власні ворота, на щастя не влучив. На початку другого тайму Маркевич уводить у гру Девіча, який замінив нульового Марлоса. Девічу довелося у цьому матчі спочатку зіграти роль "редіски", а вже потім героя.  Але до цього варто відзначити моменти біля воріт "Металіста", коли гостей рятував фарт і Дишленкович. 

З хвилини 70-ї "Олімпіакос" розпочав вже мріяти про суперника по чвертьфіналу турніру, а даремно. На 71-й хвилині ледве не покарав греків Бланко, але після його удару м`яч влучив у штангу. Через сім хвилин у своїй штрафній рукою грає Модесто, і суддя призначає пенальті. З 11-метрів вирішив пробити Девіч, і по-піжонськи вдарив парашутом по центру воріт, а воротар не повівся на цей фінт і легко забрав м`яч. 

Як не дивно, але ця невдача допомогла "Металісту". "Олімпіакос" і зовсім вирішив ходити по полю пішки. У результаті швидка атака гостей, пас у штрафну від Тайсона, і вже Вільягра грає на випередження і забиває - 1:1. І тут "Металіст" понесло. На 86 хвилині подача кутового і Девіч після рикошету п`ятою переправляє м`яч у ворота греків - 2:1.

Тепер вже "Металіст" мав утримувати перевагу і зумів це зробити. При цьому рахунок гри міг бути і більшим на користь української команди, але в останні хвилини не було реалізовано щонаймеше три моменти для того, щоб добити "Олімпіакос". Але вистачило й рахунку 2:1, щоб засмутити Грецію, яка й так страждає від фінансової кризи.

Коментарі ()