Головне

Ліга Чемпіонів. "Челсі" - "Наполі" 4:1. Досвід переміг бажання. ВІДЕО

15.03.2012 09:32 915 0
Ліга Чемпіонів. "Челсі" - "Наполі" 4:1. Досвід переміг бажання. ВІДЕО

Так уже склалося, що жоден з тренерів не міг затриматися на тривалий час у лондонському "Челсі" після приходу Романа Абрамовича. Так, був період, коли Клаудіо Раньєрі очолював "синіх" майже чотири роки, але за той час команда нічого не виграла. Потім настала, так би мовити, міні-ера Жозе Моурінью. Тут уже були титули. Але все вирішили розбіжності з російським власником клубу.

Саме тому прихильники "Челсі" були раді побачити біля керма Андре Віллаш-Боаша. Такого ж самородка, як і "The Special One". Обидва португальці не мали кар'єри футболіста, починаючи відразу з тренерської діяльності. Проте Віллаш-Боаш не протримався і року. Терпець Абрамовича увірвався після поразки від "Вест Бромвіча" 3 березня. Таким чином, поразка від "Наполі" у першій грі 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів стала передостанньою каплею.

Виправляти всі промахи Андре було довірено Роберто Ді Маттео, який працюватиме виконуючим обов'язки головного тренера до кінця року. Принаймні, так було написано на офіційному сайті лондонців. Італієць почав непогано - вивів команду у наступний раунд Кубку Англії та здобув свою першу перемогу у Прем'єр-лізі. І ось тепер для Ді Маттео був найважчий іспит - "Челсі" зобов'язаний був відігратися у двобою з італійським "Наполі".

Придивлятися одна до одної на "Стемфорд Брідж" команди не стали. За перші 15 хвилин на двох вони вже вісім разів спробували пробивати у бік воріт суперника. При цьому більше ударів завдали гості. Англійцям навіть вдалося забити, проте цей гол зарахований не був - Дрогба в оффсайді опинився перед взяттям воріт.

Зрештою, починаючи із середини тайму, "Челсі" повністю заволодів ініціативою. Хоча це ніяким чином не означало, що саме господарі гостріше атакували. Контрвипади "Наполі" були досить небезпечними. І знову ж, "блакитні" більше били, як тільки у них з'являлася така можливість. Та забили все ж "сині". На 29-ій хвилині Рамірес знайшов голову Дрогба. А через кілька хвилин Дідьє мав робити дубль, та в останній момент його випередив захисник.

Ближче до завершення перших 45-хвилин перевага "Челсі" стала тотальною. Вони у відсотковому володінні м'ячем переважали неаполітанцем майже вдвічі. Найреальніших шанс подвоїти перевагу підопічні Ді Маттео втратили у компенсований час. Давід Луїз прострілив у штрафний майданчик, де Паоло Каннаваро в останній момент перервав пас на дальню стійку, після чого Де Санктіс випередив Мату, який біг на добивання.

Не зупинилися "сині" й у другому таймі. Такі намагання отримали результат на другій хвилині. Лемпард навісив з кутового, а капітан команди Джон Террі виграв верхову дуель. Воротар "Наполі" був безсилим. Зрозуміло, що отримавши прийнятний результат, господарі відійшли назад. І поплатилися за це. Оборона виграла м'яч після подачі з флангу, а першим на добиванні на лінії штрафної опинився Інлер - Чех не поворухнувся після пострілу, ніби з гармати.

У завершальну частину другого тайму брали гору емоції. Команди грали майже без захисту. М'яч міг залетіти як в одні ворота, так і в інші. У цій ситуації більше пощастило англійцям. Знову плоди приніс кутовий. Цього разу головою пробивав Івановіч, а на шляху м'яча опинилася рука Доссени. Справедливий пенальті реалізував Лемпард.

Звичайно, що команди розуміли ціну помилки в останні хвилини основного часу. Тому небезпечних моментів і не продемонстрували. Перевагою володіли господарі. Водночас, додатковий час розпочався з двох забійних шансів. Спочатку Івановіч головою після подачі кутового зовсім трішки не влучив у дальній кут. Італійці відповіли удару Гамшика - у метрі від хрестовини.

Справжнім героєм матчу міг стати Торрес. Дрогба виніс м'яч на половину поля суперника, Де Санктіс помилився на виході (чи не вперше за гру він зіграв ненадійно). Фернандо опинився з м'ячем у зоні правого інсайду, перед ним був лише захисник і пусті ворота. Дива не сталося, і Торрес знову не забив.

Натомість героєм "Челсі" став Івановіч. Браніслав на останніх секундах першого додаткового тайму опинився на позицій центрфорвада та замкнув простріл Дрогба. Ді Маттео тут же попросив свої гравців обережніше діяти в обороні. І ті виконали настанову свого нового тренера. Лондонці провели другий додатковий тайм дисципліновано, не надавши супернику серйозного шансу на точне завершення.

Таким чином, "Челсі" на досвіді та надзвичайній волі до перемоги подолав бар'єр у вигляді італійського "Наполі". А неаполітанцям доведеться почекати ще рік, аби спробувати повторити успіх ери Дієго Марадони.

Ліга Чемпіонів 2011/12

1/8 фіналу

Матч-відповідь

14 березня

"Челсі" (Лондон, Англія) - "Наполі" (Неаполь, Італія) 4:1 д.ч. (1:0, 2:1, 1:0)

Голи: 1:0 - Дрогба (28), 2:0 - Террі (47), 2:1 - Інлер (55), 3:1 - Лемпард (75 пен), 4:1 - Івановіч (105)

"Челсі": Чех, Івановіч, Е. Коул, Давід Луїз, Террі (Бозінгва, 98), Ессьєн, Рамірес, Лемпард, Мата (Малуда, 95), Дрогба, Старрідж (Торрес, 63)

"Наполі": Де Санктіс, Ароніка (Варгас, 110), Кампаньяро, Каннаваро, Гамшик (Пандєв, 106), Суньїга, Вальтер Гальгано, Інлер, Маджо (Доссена, 37), Кавані, Лавецці

Попередження: Лемпард (43), Каннаваро (53), Доссена (68), Е. Коул (98), Інлер (112), Кампаньяро (115)

Перший матч 1:3


szólj hozzá: Chelsea v Napoli 4:1 ALL GOALS

Коментарі ()