Головне

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. "Баварія" - "Базель" 7:0. Не кажи "гоп", поки...

14.03.2012 01:17 857 0
Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. "Баварія" - "Базель" 7:0. Не кажи "гоп", поки...

Напередодні матчу-відповіді проти "Баварії" Хайко Фогель запевняв, що його хлопці розуміють, з якими труднощами їм доведеться зіткнутися на "Альянц-Арені". І пообіцяв, що вони не повторять сумного здобутку "Хоффенхайму", який у останньому турі Бундесліги отримав від "червоних" сім м'ячів. Проте, як показала сьогоднішня гра - поспішив. "Гоп" треба казати лише після фінального свистка.

На власному полі "Баварія" діяла куди результативніше, ніж в першій грі на "Санкт-Якоб Парку". Перед командою було поставлено завдання забити швидкий гол, з чим німці впорались вже у першій десятихвилинці. Безсумнівно, молодий голкіпер "Базеля" за сумою двох поєдинків заслужив найвищий бал корисності у складі своєї команди, проте, не завжди "один у полі воїн". Після блокованого удару Мюллера захисники зупинилися, а Роббен дограв епізод до кінця, і, підібравши м'яч після рикошету, не залишив жодного шансу талановитому воротареві.

Зрівнявши загальний рахунок зустрічі, "Баварія" трохи зменшила оберти, проте розвиток подій на футбольному полі продовжувався виключно під диктовку гравців мюнхенського клубу. Декілька разів "Базель" перейшов на чужу половину поля, однак до небезпеки біля воріт Нойера справа так і не дійшла. Здавалося, що команди так і дограють до перерви, а власника путівки до чвертьфіналу розіграють у другому таймі.

Однак, іншої думки щодо цього були гравці мюнхенського клубу, які зусиллями Мюллера  і Гомеса зняли усі питання щодо учасника 1/4-ї в останні п'ять хвилин тайму. Томас холоднокровно замкнув передачу Роббена, а Маріо довів до результативного завершення прострільний пас Бадштубера. На другу сорокап'ятихвилинку з такою грою в захисті "Базелю" можна було б і не виходити.

Бо по перерві "Баварія" продовжила знущатися з "червоно-синіх". СуперМаріо сьогодні забивав голи на будь який смак. І більшість із них захисники "Базеля" привезли собі, програвши боротьбу на фланзі. Із чотирьох м'ячів, якими Маріо розписався у сітці воріт суперника, тричі йому асистував Рібері. Пізніше на заміну вийшов Швайнштайгер, який і допоміг Роббену забити останній, сьомий, цвях у труну швейцарського клубу.

"Базель" все ж спромігся забити гол престижу, проте секундою раніше арбітр зафіксував порушення правил і не зарахував взяття воріт. Із не дуже приємними спогадами про зустріч з німцями "Базель" завершив свої виступи у боротьбі за головний клубний трофей Європи.

Хайко Фогель не зумів знайти протидію потужній мюнхенській машині, в системі якої працював раніше. Саме його вихованці Томас Мюллер, Філіпп Лам, Хольгер Бадштубер і Тоні Кроос каменя на камені не залишили від команди, з якою він планував продовжити боротьбу в наступному раунді. Склалося враження, що його підопічні змирилися з поразкою, ще навіть не вийшовши на поле. Сьогоднішній "Базель" не мав нічого спільного із командою, яка два тижні тому спромоглася створити маленьку сенсацію.

Ліга чемпіонів

1/8 фіналу

Матч-відповідь

"Баварія" - "Базель" 7:0 (3:0)

Голи: 1:0 – Роббен (11), 2:0 – Мюллер (42), 3:0 – Гомес (44), 4:0 – Гомес (50), 5:0 – Гомес (61), 6:0 – Гомес (67), 7:0 – Роббен (81).

Баварія: Нойер, Дж. Боатенг, Л. Густаво, Бадштубер, Лам, Рібері (Праньїч, 79), Алаба, Кроос, Мюллер (Швайнштайгер, 70), Роббен (Тимощук, 82), Гомес.

Базель: Зоммер, Абрахам, Драговіч, Пак Чжу Хо, Кабрал, Шачірі (Зуа, 80), Г. Джака, Ф. Фрай (Штокер, 61), Штейнхофер (Ф.Деген, 70), А. Фрай, Штреллер.

Попередження: Штреллер (60), Кабрал (73), Дж. Боатенг (80).

Перша гра: 0:1

Коментарі ()