Головне

Прем'єр-ліга. "Металург" - "Металіст" 1:1. Нічия в актив П'ятенку

11.03.2012 13:00 1184 0
Прем'єр-ліга. "Металург" - "Металіст" 1:1. Нічия в актив П'ятенку

"Металург" і "Металіст" не змогли виявити сильнішого. В матчі 22-го туру, показавши швидкий і видовищний футбол, суперники задовольнилися нічиєю.

До звітного поєдинку команди підходили у різній функціональній готовності. Перший матч весняної частини, в якій "Металург" мав грати з "Таврією", не відбувся через поганий стан газону сімферопольского стадіону, а останній спаринг команда П'ятенка провела аже 24-го лютого. У свою чергу "Металіст" у новому році вже встиг тричі зіграти в Лізі Європи і провести нелегкий матч проти "Оболоні". Однак, як показала гра, це не завадило команді Маркевича демонструвати цікавий футбол без жодного натяку на втому.

А змушували робити це підопічних Мирона Богдановича "заряджені" суперники, які із перших хвилин гри показали, що не збираються нічим поступатися своєму опонентові. Вже на дев'ятій хвилині гри Соарес мав відкривати рахунок після пасу Морозюка, але, мабуть, від надмірного хвилювання не влучив по м'ячу. Харків'яни відповіли небезпечним ударом Хав'єра зі стандарту. Взагалі, в першій половині гри команди показали добротний футбол з великою кількістю небезпечних моментів біля обох воріт.

Першого забитого м'яча довелося чекати тридцять п'ять хвилин. Саме тоді неподалік свого штрафаного майдачника гості порушили правила проти Суареса - Морозюк обвідним ударом поклав м'яч у дев'ятку. Говорити про те, чи були в Дішленковіча шанси врятувати свою команду навіть незручно. Такому удару позаздрив би сам Кріштіано Роналду.

Майже до завершення першої половини ігрового часу гра на полі продовжувалася у тому ж руслі. "Металіст" прагнув відновити рівновагу, а "Металург" не мав ніякого бажання віддавати ініціативу і продовжував шукати щастя біля чужих воріт. Однак, у доданий час саме харків'яни використали свою сильну сторону - стандарти - після чого на добиванні після удару Папи Гуйе першим був Девіч, який і зрівняв рахунок.

У другій половині зустрічі швидкості помітно зменшилися. "Металіст" вже був не такий активний, проте Тайсон продовжував псувати нерви захисникам господарів. У свою чергу в МетаДону теж були хороші можливості, однак Траоре, який мав сьогодні тероризувати захист суперника, більшість моментів або псував, або просто не брав у них участі. Тренери робили заміни, намагаючись підсилити гру своїх команд, але більше забитих м'ячів глядачі стадіону "Металург" сьогодні так і не побачили. На останніх хвилинах "Металіст" залишився в меншості, але особливої переваги команді П'ятенка це не надало.

У підсумку, нічия, скоріше, не на користь "Металіста". Харків'яни хоч і продовжують займати третю сходинку в турнірній таблиці, проте від Ліги чемпіонів за вісім турів до завершення чемпіонату їх відділяє вже п'ять очок. У свою чергу "Металург", за умови такої гри як сьогодні, має дуже непогані шанси на місце, яке забезпечить Донецьк ще одним учасником європейського турніру.

Коментарі ()