Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Ворскла" 1:1. Бойова нічия у Дніпропетровську

10.03.2012 20:12 578 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Ворскла" 1:1. Бойова нічия у Дніпропетровську

Ще з минулого тижня, коли матч із "Шахтарем" сформував остаточний список гравців, які через травми та дискваліфікації випали зі складу "Дніпра" на сьогоднішній поєдинок, актуальним було одне питання: а хто ж взагалі має зіграти проти "Ворскли"? Кадровий дефіцит змусив включити до заявки навіть призабутого Едуардо Алсідеса, про якого і Рамос, і Стеценко неодноразово висловлювалися на зразок того, що такого гравця вже немає у команді. Але і без цього неспокійного бразильця все-таки вдалося знайти одинадцять гравців на основний склад, які і вийшли на зелений (з великою натяжкою) газон "Дніпро Арени".

У "Ворскли" таких проблем не було, а тому виглядали вони більш цілісно. Команда Павлова зі старту заграла другим номером, і перша половина пройшла, загалом, саме за сценарієм гостів. "Дніпро" хоч і більше атакував, але конструктиву у діях господарів явно бракувало. Із по-справжньому небезпечних моментів варто згадати лише підключення Боатенга, який зумів прорватися до карної зони та пробити по воротах, після чого м’яч відскочив на Олійника. Денис мав би розстрілювати незахищені ворота, натомість пробив зовсім неточно.

Не вдалося "Дніпру" налаштуватися і на сьогоднішній арбітраж. Дмитро Жуков небагато дозволяв господарям, посадивши їх на свисток. Результат - уже до перерви 4 "гірчичники", і у випадку Сергія Кравченка це означає пропуск двох наступних матчів.

Можливо, саме цей факт майбутньої вимушеної відпустки мотивував Сергія викластися на повну у другому таймі, але саме він відкрив рахунок уже за кілька хвилин після перерви. Сталося це після того, як юний голкіпер "Ворскли" вибив м’яча саме на вільного капітана "Дніпра" після навісу Олійника на Матеуса. Отримавши перевагу, господарі, підсилені виходом Калініча, заграли вже впевненіше.

А ближче до середини тайму стався епізод, який змусив на кілька хвилин відволіктися від подій на полі. Почалося все з того, що на центральних трибунах "звичайні" вболівальники підняли напис "Ми за "Дніпро" без Стеценка", і вже за кілька хвилин група людей у помаранчевих манішках - стюардів - спробувала цей напис конфіскувати. Побачивши це, з фанатського сектору перемістився "моб" з 20 ультрас, один вигляд яких змусив стюардів зробити вигляд, що нічого не відбувається і розійтися по своїх місцях. І банер з протестом проти гендиректора знову піднятий, вже більшою кількістю людей. Керівництво ж стадіону не знайшло нічого кращого, як спробувати прибрати неприємний напис за допомогою бойового загону міліції. Тут уже фанатський сектор не міг лишити своїх товаришів напризволяще, і декілька сотень гарячих хлопців оперативно перейшли з 9 сектору на 16 (не намагаючись вийти при цьому на поле чи якось завадити проведенню матчу). Врешті-решт, "Беркут" відступив, і фанати повернулися на свої місця.

А потім гра відновилася, і був доволі сумнівний пенальті, який впевнено реалізував Янузі. Природно, що господарі занервували, що вилилося у жовту картку для Чеберячка (пропуск гри у Києві) та справжній зрив у виконанні Боатенга. Ганець збив одного суперника і, зрозумівши, що арбітр прямує до нього показувати другу жовту картку, вирішив не розмінюватися на дрібниці та почав бійку, отримавши заслужену пряму червону. Ще пожалів Жуков Зозулю, який також активно себе поводив у цій штовханині, але другого "гірчичника" оминув.

В основний час варто зазначити ще потужний удар Матеуса зі штрафного, який прийняла на себе дальня стійка. Ну а найцікавіше мало лишитися на час компенсований, що й не дивно, адже набралося його на цілих 10 хвилин. Та за такий пристойний відрізок часу по-справжньому наблизитися до перемоги жодній команді так і не вдалося.

Таким чином, отримали справді цікавий матч, у якому "Ворскла" святкує нічию, а "Дніпро" знову має нагоду поскаржитися на суддівство. Далі на них чекає поїздка до "Динамо", і склад у цьому матчі знову доведеться добряче оновити: місця чотирьох гравців, які відсиділи дискваліфікацію, займають чергові троє.

Коментарі ()