Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" вивіз з Маріуполя мінімальну перемогу

10.03.2012 16:39 541 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" вивіз з Маріуполя мінімальну перемогу

Відстань від "Динамо" у три очки змушувала "Шахтар" іти вперед з перших хвилин зустрічі з "Іллічівцем". Навіть Мірча Луческу стверджував, що потрібно брати у Маріуполі максимум, аби наздогнати (на певний час) киян. До того ж "гірники" мали реабілітуватися перед своїми уболівальниками за нічийний домашній результат з "Дніпром".

Звичайно, "помаранчево-чорні" були фаворитами напередодні гри. Команди за весь час (враховується і коли "Іллічівець" називався "Металургом") провели 27 очних поєдинків. 25 перемог донеччан при двох нічиях - більш, ніж красномовна статистика. Однак, дербі є дербі. Тим паче, що у маріупольському клубові грає чимало екс-футболістів "Шахтаря", або ж відданих в оренду. Отже, у них мав бути подвійний настрій на "гірників".

"Шахтар" поєдинок почав не дуже активно. Але забив. Хоча в епізоді, коли Хюбшман двічі розстрілював Худжамова, провини воротаря немає. От що робили у цей момент оборонці - ще те питання. З одного з повторів було добре видно, що до кінця цей епізод догравали лише сам Рустам і ще один захисник. Після голу, як і до нього, команди більше придивлялися одна до одної, аніж створювали небезпеку.

У середині тайму "Іллічівцю" вдалося вирівняти гру. Хоча, швидше за все, це сам "Шахтар" майже зупинився. "Гірники" навіть у контратаки не поспішали переходити. І за такого перебігу подій гості мали забивати вдруге. Як Адріано не влучив у порожні ворота з кількох метрів, так і залишилося загадкою для всіх. Можливо, завадило поле, яке було досить м'яким. У маріупольців моментів особливих у першому таймі не було.

Другий тайм команди розпочали активніше. "Іллічівець" пішов уперед більш великими силами та нарвався на дві контратаки. Спочатку Адріано влучив у стійку, а на добиванні промахнувся з трьох метрів. Згодом Ілсіньо переграв Худжамова та на заваді стали захисники на лінії воріт. Забив же "Шахтар" красиво - Вілліан зі штрафного закрутив точно у кут.

Маріупольці ще більше активізувалися, створивши чимало роботи "помаранчево-чорному" захисту. На 68-ій хвилині рахунок було скорочено. Ярошенко красиво на техніку перекинув П'ятова. Здавалося, що господарі можуть дотиснути суперника, однак заміни, які відбулися у подальші хвилини, збили темп. Завершальний штурм "червоно-синім" не вдався. Полянський зі штрафних кілька разів закидував м'яч у штрафну, але зачепитися нападники там не могли.

Таким чином, "Шахтар" здобув перемогу у Маріуполі, затративши рівно стільки сил, скільки було потрібно. "Гірники" наздогнали "Динамо" у турнірній таблиці. Єдиним прикрим моментом для Містера стала травма Едуардо, який залишив поле ще у перші 45 хвилин. Тримався гравець збірної Хорватії за задню поверхню стегна, а це може бути серйозно.

Окремо хотілося кілька слів сказати про взаємодію "гірників" у захисті. Забагато помилок було, як для чинного чемпіона України. У першому таймі П'ятов забарився з виносом, і Будківський ледь не перехопив у нього м'яч. У другому ж таймі помилки записали у свій пасив Ракицький з Кривцовим. Ярослав примудрився це зробити у власній штрафній. Якби проти "Шахтаря" грала команда з більш високим рівнем майстерності, то Луческу можна було б не позаздрити. До чого це? До того, що не просто так донеччани втратили очки у грі з "Дніпром". На шляху до своєї оптимальної гри перебувають чемпіони.

Коментарі ()