Головне

Димінський: Вважаю, що трансферну політику "Карпати" провели вдало

07.03.2012 23:52 325 0

Підписання "Карпатами" в зимове міжсезоння одразу сімох новобранців – Вадима Болохана, Муртаза Даушвілі, Тармо Кінка, Іллю Михальова, Олександра Кас’яна, Олександра Гладкого та Павла Ксьонза - має повернути клуб на позиції, котрі він займав у останні роки.

Про це заявив під час презентації гравців почесний президент клубу Петро Димінський, пише сайт "зелено-білих".

"Оскільки ряд провідних гравців нашої команди травмовані, нам довелося підсилюватися у пришвидшеному темпі. За "Карпати" зараз не можуть грати Худоб’як, Голодюк, Зеньов, Авелар. Це по суті кістяк команди. Тому ми добре попрацювали на трансферному ринку, особливо у плані придбання нападників: троє українців і один естонець". - почав він.

"Нам пощастило, що в Європі трансферне вікно зачинилося, тому з’явилася нагода взяти зокрема лідера збірної Естонії Тармо Кінка. Він може зіграти як центрального, так і флангового гравця. Однак нам бракувало і крайніх нападників, тому ми придбали Ксьонза. Рішення по ньому ми ухвалили в останній день трансферного вікна. Вели переговори три тижні, тобто практично з того дня, як прийшов Володимир Шаран". - продовжив він.

"У зв’язку з тим, що з’явилася вакансія центрального захисника, ми взяли Вадима Болохана. Борха Гомез перейшов у клуб іспанської вищої ліги. Ми його віддали в оренду з умовою, що він буде основним гравцем в "Гранаді", - зазначив Димінський.

За його словами, клуб завжди намагається працювати так, щоб прислуховуватися до головного тренера.

"Олег Кононов, наприклад, писав службову записку в міжсезоння: на які позиції і хто йому потрібен. Але ті, кого ми купили, здебільшого виявилися неефективним придбанням. Ми вирішили піти далі і зробити так, щоб була проблема не знайти, а вибрати. Сподіваюся, що коли наші лідери одужають, то в головного тренера буде головний біль – кого ставити в старт? Кому надати перевагу?", - каже Димінський.

"Але і перебір гравців – це також нездорово. Добре, коли є 20 гравців і 3 воротарі. На підході у нас група молодих вихованців – Подоляк, Озарків, Гудима. Ми не віддавали їх в оренду. Вони гратимуть за дубль і за основу. Тому я вважаю, що трансферну політику ми провели вдало. Не дивилися на ті пропозиції, що в нас були щодо лідерів команди. Ми розуміли, в якому стані знаходиться команда, тому вирішили підсилитися, а не послабитися. У нас важливі матчі в Кубку України, а через цей турнір, нагадаю, команда отримала завдання пробитися до єврокубків", - нагадав він.

При цьому Димінському, звісно, не сподобалася гра, котру продемонстрували "Карпати" в зустрічі проти луганської "Зорі".

"Ми всі вибачилися за цю гру. Це футбол, і тут різне буває. Ми зробили серйозні висновки. Наскільки вони правильні – покаже час. Щодо гри в Луганську – то ми самі собі голи забили. Ніхто не міг подумати, що так станеться. На кожен матч треба виходити, як останній. Тоді це буде команда. Нам треба прищепити карпатський дух нашим новачкам. Як ви помітили, ми свідомо йдемо на скорочення кількості легіонерів, беремо молодих українців, дамо їм шанс розкритися, як дали раніше Ощипку, Федецькому, Кожанову. Для мене нема значення: займе команда 7-е чи 13-е місце. Важливі тільки місця, які дають право грати в Європі. Тому зараз краще дати дорогу молоді, але попри це набрати максимум очок. Бо коли команда виконуватиме серйозні завдання, у нас не буде можливості перевіряти молодь", - впевнений він.

Також Димінський закликав фанів підтримати Мартіна Богатінова, який захищав ворота "Карпат" у Луганську, розповівши, що гравець думав, що його оштрафують, але натомість отримав підйомні, які передбачені згідно з контрактом, бо у футболі буває все.

Коментарі ()