Головне

Ліга чемпіонів. "Бенфіка" - "Зеніт". Не забиваєш ти - забивають тобі. ВІДЕО

07.03.2012 01:09 542 0
Ліга чемпіонів. "Бенфіка" - "Зеніт". Не забиваєш ти - забивають тобі. ВІДЕО

Є такий неписаний футбольний закон: "Не забиваєш ти - забивають тобі". У надважливому поєдинку проти "Бенфіки" пітерський "Зеніт" наступив саме на ці граблі: не зумівши використати свій єдиний гольовий момент біля воріт суперника, підопічні Спалетті припинили похід за головним клубним трофеєм Старого Світу.

А стався цей момент на 43-й хвилині гри, коли шанс для російської команди мов на блюдечку підніс голкіпер португальців Артур. Бразилець вирішив усім продемонструвати чудеса власного дриблінгу, проте втратив м'яч у боротьбі з Кержаковим. Після перехоплення забивати у майже порожні ворота мав Широков, але удар вийшов якимось неакцентованим, і голкіпер господарів холоднокровно виправив свою помилку.

За законом, про який ми говорили на початку цього огляду, "Бенфіка" мала відповісти куди результативніше свого суперника. І Максі Перейра, навідміну від Широкова, свій шанс використав на всі сто. У наступній атаці після удару Вітселя Малафєєв ще зумів врятувати свою команду, але програний захистом пітерців підбір дорогого коштував. 28-й номер господарів п'ятою відкинув на Перейру, який і розстріляв ворота гостей.

Загалом же, "Зеніт" у согоднішній грі грав у відверто слабкий футбол. За рахунок чого Спалетті розраховував пройти далі - невідомо. Після домашньої перемоги з двома пропущеними м'ячами синьо-біло-блакитним все ж треба було забивати. І, якщо, у захисті команда відіграла ще більш менш, то атакувальна ланка у поєднанні з "напівживими" флангами виглядала просто жалюгідно. Що в першій, що в другій половині гри росіяни більш якісно працювали в обороні, хоча, ближче до фінального свистка, і тут почали з'являтися певні проблеми.

У останні двадцять хвилин "Бенфіка" один за одним марнувала свої моменти. Автор даного огляду десь далеко в глибині душі сподівався на те, що пітерці якимось дивом ще зможуть підтвердити неписане правило, і покарають португальців за розбазарювання моментів. Проте, змучені зенітівці спромоглися лише на посередній удар Файзуліна, який голкіпер ліссабонців взяв дуже легко. А зусиллями Нельсона Олівейри уже в доданий час "Бенфіка" повністю перекреслила всі сподівання на футбольне диво.

Все закономірно. Як часто каже Віктор Леоненко: "Везет тому, кто везет". Команда Жезуша в цій грі зірок з неба не хапала, проте показала дисиплінований футбол, який у підсумку і приніс потрібний результат. Незважаючи ні на що "Бенфіка" заслужено йде далі, а "Зеніт" готується до матчу проти "Кубані" в рамках російської першості. Цікаво лише одне - як би розвивалися події, якби Широков все ж зумів переграти Артура?

Ліга Чемпіонів 2011/12

1/8 фіналу

Другий матч

"Бенфіка" - "Зеніт" 2:0 (1:0)

Голи: 1:0 – М.Перейра (45), 2:0 – Бруно Сезар (90).

Бенфіка: Артур Мораес, М.Перейра, Луізао, Жардел, Емерсон, Бруно Сезар, Вітцель, Хаві Гарсія, Гайтан (Матіч, 72), Родріго (Ноліто, 62), Кардосо (Олівейра, 80).

Зеніт: Малафєєв, Анюков (Алвеш, 57), Губочан, Ломбертс, Крішито, Сємак, Дєнісов, Широков, Зирянов (Файзулін, 70), В.Бистров (Лазовіч, 46), Кержаков.

Попередження: Анюков (5), Хаві Гарсія (15), Дєнісов (68).

Перший матч: 2:3


Benfica 2-0 Zenit St. Petersburg по fasthighlights-2012

Коментарі ()