Головне

Ліга Чемпіонів. "Арсенал" - "Мілан" - 3:0. Майже

07.03.2012 00:25 537 0
Ліга Чемпіонів. "Арсенал" - "Мілан" - 3:0. Майже

Лондонський "Арсенал" попри поразку у першій грі плей-офф Ліги Чемпіонів майже зміг відіграти дефіцит у чотири голи в самого "Мілана". Але, як з дитинства відомо, "майже - не рахується", і команда Венгера має зосередитися на здобутті путівки до наступного розіграшу головного євротурніру.

Дивлячись на суху статистику цієї гри в тих, хто її не бачив, є спокуса подумати, що "Арсеналу" майже вдалося диво, а у другій половині "Мілан" зібрався і чи то відбився, чи йому просто пощастило. Слід розчарувати їх. "Арсенал" до перерви грав лише на дещицю активніше, і за великим рахунком має завдячувати долі в особі цілком конкретних футболістів італійського клубу за кожен з трьох своїх голів.

Перший Кошельні забив вже на 6-й хвилині. Подача кутового і француз вгатив м’яч у сітку. Що при цьому робив Абате, котрий стояв поруч стовпом - незрозуміло. Чи то замріявся, чи просто ще не увійшов в гру. Лоран же побіг до центра поля, на обличчі жодних емоцій, зроблено лише чверть справи.

"Арсенал" продовжував бігти далі, але до середини тайму нічого гострого не створив. Була пара ударів ван Персі, але з кожним із них воротар класу Аббіаті мав впоратися, що і сталося. А на 25-й хвилині рахунок подвоївся. Волкотт пробіг правим флангом, зробив безадресний простріл, але Тіаго Сілва вибив шкіряного прямо на ногу Росіцкі. Чех бив у ближній кут, Аббіаті знову ж таки міг відбити і зробив це, але трохи неоковирно, і м’яч таки залетів у сітку.

Гадаєте, "Мілан" забігав? Ні, гравці "россо-нері" лише трохи частіше почали з’являтися на чужій половині поля, але не біля чужих воріт. Робіньо навіть дозволяв собі непотрібну за ситуацією гру п’ятою. "Арсенал" же на рівному місці знову забив. Нащо захисники "Мілана" вирішили взяти у коробочку Окслейда-Чемберлена? Той біг собі біг, максимум, що міг зробити - це виконати простріл чи удар з доволі гострого кута. Але Ночеріно та Месба знесли юного таланта "канонірів", і ван Персі спокійно реалізував пенальті.

Отепер вже емоцій на обличчях хлопців Венгера вистачало. Ще б пак - адже, повторюся, вони отримали у дарунок від суперників три голи і цілий тайм на те, щоб забити необхідний четвертий. Але, схоже, що саме ці думки і вбили лондонців. В принципі, одразу після голу їх мав "ховати" Ель-Шаараві, але не реалізував вихід сам-на-сам з Щесни. А по перерві "арсеналівці" майже нічого не створили.

"Майже", бо була пара рейдів Волкотта правим флангом (от хто в "Мілана" провалив гру, то це Месба, чому його прибрали лише на 90-й хвилині - загадка). Але Тео бракувало здібностей асистента та вміння скористатися перевагою у швидкості над суперниками. І, звичайно, не можна не згадати шанс ван Персі. Стався він на 59-й хвилині. Інертний до цього Жервіньо протягнув м’яч лівим флангом, намагався виконати обвідний удар у дальній кут, але влучив у захисника. М’яч рикошетом відлетів до голландця, котрий маячив перед воротарем (офсайду не було), а Робін... Робін вирішив перекинути Аббіаті "черпачком" і воротар завдяки інстинктам та малій відстані від форварда взяв м’яч намертво.

Запам’ятали, що момент був на 59-й хвилині? Так от за 31 хвилину чистого часу та ще 3 доданого "Арсенал" більше нічого не створив. Взагалі НІ-ЧО-ГО. Натомість двічі мав пропускати. Спочатку Ібрагімовіч не скористався подарунком у вигляді передачі в ноги від Щесни та не виконав удар у порожні ворота метрів з 30. А потім Аквілані прострілив, а Ночеріно вирішив позмагатися з ван Персі у бездарності ударів з пари метрів. Влучити у Щесни, котрий стояв у куті воріт, протилежному порожньому, біля якого знаходився хавбек ще треба було постаратися!

При цьому в обох команд був просто величезний відсоток браку. Неточні передачі, обрізки, навіси та подачі в нікуди, помилки біля власних та чужих воріт - на будь-який смак. Завдяки всьому цьому та загальній інертності обох команд гра залишиться з категорії тих, за якими дійсно краще спостерігати у вигляді статистики. Дивитися на оці 3:0 після гостьових 0:4 та жаліти геніального фахівця Венгера, котрий, вже напевно, так добре налаштував команду на матч, але йому вкотре трохи не пощастило. Насправді ж Венгер сам розгубився, і його пасивність з замінами (всього дві, жодна гру не посилила) та відсутність хоча б банальної навали в "Арсенала" на останніх хвилинах це підтверджує. І просто жалюгідно виглядали його нападки на четвертого суддю, що додали лише 3 хвилини, коли до цього його команда просто простояла весь тайм. А коли відсутня тренерська думка і команда може розраховувати лише на фарт, то від перемоги її і відділяє оце саме "майже".

Ліга чемпіонів
1/8 фіналу
Другий матч

"Арсенал" (Англія) - "​​Мілан" (Італія) - ​​3:0 (3:0)

Голи: 1:0 - Кошельні (7), 2:0 - Росіцкі (26), 3:0 - ван Персі (43, пен.)

"Арсенал": Щесни, Санья, Кошельні, Вермален, Гіббс, Сонг, Окслейд-Чемберлен (Шамах, 75), Росіцкі, Волкотт (Пак Чу Юн, 84), ван Персі, Жервіньо

"Мілан": Аббіаті, Абате, Сілва, Мексес, Емануелсон, Ночеріно, ван Боммель, Месба (Бонера, 90), Ель Шаараві (Аквілані, 70), Робіньо, Ібрагімовіч

Попередження: ван Боммель (5), Санья (13), Гіббс (15), Сонг (57), Ібрагімовіч (84), Ночеріно (86)

Перший матч: 0:4

Коментарі ()