Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Оболонь" 1:0. Пшеничних - джокер Маркевича

03.03.2012 12:23 626 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Оболонь" 1:0. Пшеничних - джокер Маркевича

Харківський "Металіст" здобув важливих три очки у матчі 21 туру чемпіонату України з "Оболоню", дотиснувши "пивоварів" у доданий арбітром час.

Перед грою з "Оболонню" майже усі ставили на команду Мирона Маркевича. Вдалий старт в єврокубках, а також переможна гра в міжсезоння, не залишали питань щодо фаворита в цій грі.

Тим не менш "Оболонь", в складі якої грають усі українців на відміну від того ж "Металіста", дала бій. Причому, кияни змусили серйозно понервувати і Маркевича, і уболівальників, і президента клубу Ярославського.

Протягом усієї гри "Металіст" володів ініціативою, тиснув на ворота гостей, але м`яч у ворота не йшов. Хоча у цьому не лише провина - відсутність фарту, але й воротар "Оболоні" - Махновський. Новачок киян тягнув усе, що летіло у ворота.

Сама ж "Оболонь", не лише завтято обронялася, а й атакувала. Особливо у другому таймі гості мали шанс пробити Горяінова, але не вистачало точності у завершальній стадії атаки.

Врятувала ж "Металіст" заміна Маркевича. Замість Валяєва, який весь матч грав грубо і мав би залишити поле ще раніше, але через вилучення, вийшов Пшеничних. Вже на останній доданій хвилині і спрацював джокер Маркевича. Після виконання стандарту на ворота "Оболоні" м`яч відскочив до Пшеничних, який ударом низом у кут воріт Махновських забив єдиний гол у цій грі. 

"Оболонь" відігратися шансів вже не мала, оскільки через секунд 30 був фінальний свисток.

До речі, в цьому матчі було кілька рішень арбітра, які будуть обговорювати і після матчу. Ще в першому таймі суддя мав ставити пенальті за фол на Фініньо у штрафній "Оболоні". Але суддя-новачок у Прем`єр-лізі Ярослав Козик 11-метрів не дав. У другому таймі, коли майже не було зупинок у грі, рефері додав 4 хвилини до основного часу, а реально грали хвилин п`ять. Тим не менш "Оболоні" це вже не допоможе, а "Металіст" здобув вольову перемогу і продовжує гонку за "Динамо" та "Шахтарем".

Коментарі ()