Головне

Прем'єр-ліга. "Зоря" - "Карпати" 5:1. Вдома й стіни допомагають

03.03.2012 16:03 684 0
Прем'єр-ліга. "Зоря" - "Карпати" 5:1. Вдома й стіни допомагають

Повернення луганської "Зорі" на рідний стадіон "Авангард", де вона не грала рік, видалося на славу. Команда Юрія Вернидуба залишила від львівських "Карпат" одне лише мокре місце, і втішний гол Олександра Гладкого не має нікого обманювати - погано у "левів" виглядали всі ланки команди.

Здається, що психологічний допінг для команди, котра вже відвикла грати без відчутної підтримки власних вболівальників, виявився дуже вчасним. Адже перемога "Зорі" загострила боротьбу внизу турнірної таблиці і наблизила найбільш східну команду УПЛ до найбільш західної.

Почалося все з провалу "Карпат" при стандарті. Один програв верхову боротьбу Ідахору, другий прогавив ривок Каменюки - і виймайте перший. При цьому якраз згадані нігерієць з українцем були найбільш активними у команди до цього. Та й потім не скидали обертів, як не важко здогадатися з протокольних даних гри.

"Карпати" ж демонстрували класичний взірець "весняного" футболу, котрий вже ніби мав відійти у минуле. Значна кількість браку в передачах, незіграність з новачками, не дуже висока швидкість. Характерний приклад - кілька разів протягом зустрічі партнери майже виводили Лукаса на ворота Козаченка, однак то іспанець запізно стартував, то пас був занадто сильним.

Єдиним, хто щось намагався зробити, був бразилець Ерік. Кілька разів він непогано пробивав здалеку, найбільш небезпечно вийшло наприкінці першої половини гри, однак Козаченко був напоготові. Були моменти у інсайда й по перерві, однак за рахунку 0:1 він поцілив повз ближній кут воріт, а на 78-й хвилині красива дуга, котру описав м’яч, мала закінчитися в дев’ятці воріт "Зорі", однак знову Козаченко здивував Еріка, зробивши найкращий сейв гри.

Втім, на той час все вже було вирішено. І якщо до перерви Ференчак пробачив гостей, не влучивши у порожні ворота після виходу "2 в 1" на Богатінова, то у другі 45 хвилин реалізація моментів була майже взірцевою. Спочатку Галюза віддав класну передачу на Каменюку, котрий увірвався в штрафний та трохи незграбно переграв воротаря.

Потім Родіч переграв опонента та пробив повз воротаря у ближній кут. До Мілошевіча з Богатіновим серйозні претензії по цьому епізоду, однак не такі, як до Балажіца при наступному голі. Грегор вирішив віддати поперечну передачу поблизу воріт, Каменюка намагався її перервати і у підкаті став автором хет-трику.

"Зоря" грала, використовуючи всю ширину поля, швидко, агресивно, і якраз вона від "весняного" футболу була дуже далека. "Карпатівці" і без того не встигали за суперником, а коли у останню чверть години побігли забивати гол престижу, то контратаки "Зорі" стали просто разючими. Одну з них і завершив гол Галюзи, котрий замкнув поперечну передачу Родіча.

Гол у відповідь гостям все ж вдався, однак втіхою це в жодному разі не стало. Не радів навіть Гладкий, котрий замкнув навіс Лукаса від кутового прапорця. Володимир Шаран, котрий ще в першому таймі замінив Голодюка, напевно був би радий поміняти до перерви ще кількох гравців, а після неї й зовсім всіх. Цікаво буде поспостерігати за змінами у складі команди в наступному турі. Робити якісь висновки щодо здібностей тренера у новій команді поки зарано, але вже зараз зрозуміло, що буде йому важко. А от "Зоря" за умови збереження такого настрою, мобільності та підтримки рідного "Авангарду" питання про збереження прописки у вишці зніме дуже без проблем.

Коментарі ()