Головне

Леоненко: Я чув особисто, як у "Динамо" лаються щодо Сьоміна

02.03.2012 21:40 303 0

Казати, що Олександра Алієва підстави з якимось монтажом його слів щодо Юрія Сьоміна не варто, адже у команді дійсно занадто вільні настрої у футболістів.

Про це заявив "Українському футболу" відомий в минулому "динамівець", а нині телеексперт Віктор Леоненко.

"Я не знаю, вірити чи ні… Дивно: по суті, Сьомін зробив із Алієва мільйонера, бо взяв до основи "Динамо", потім за собою повів у "Локомотив", а з Москви - знову до Києва. Тому якщо Алієв справді наговорив на Сьоміна, то мені незрозуміло, чому так тихо повівся Ігор Михайлович. З одного боку, він — професіонал, його це не цікавить, але ж потрібно робити якісь висновки! Все може бути, всі лають тренера", - каже він.

"Всі динамівці в інтерв’ю говорять про хороший мікроклімат. Мені, наприклад, не подобається, що у Шеви такі знижки. Коли "Динамо" грає в Полтаві, а він - у гольф, це дивує. Не приховуватиму, в нас нормальні стосунки з Шевою, але йому треба замислитися з приводу своєї кар'єри. Я б на його місці не став грати в чемпіонаті Європи, тому що він, по суті, вже не грає. Не знаю, скільки Андрій провів матчів в прем’єр-лізі, але дуже мало. А чемпіонат Європи — це не українська прем’єр-ліга. Тим більше, він уже не молодий. Мені складно судити, який там мікроклімат у "Динамо", але скандали ні з чого не беруться", - вважає він.

Леоненко відкинув версію щодо монтажу матеріалу журналісткою програми "Інший футбол", у якої був конфлікт з Алієвим.

"Я, чесно кажучи, не вірю в це, бо хоч як би Микола Васильков поводився, такого б він не зробив, а Аххаві таке і на думку не спало. Я чув (особисто!!), як у "Динамо" лаються щодо Сьоміна. Це все через те, що надто великі зарплати. Зараз диктують умови футболісти, а не президенти і тренери. У наставника один варіант: якщо тебе ображають і ти не можеш дати комусь по голові, то можна навантаженнями так людину знищити, що вона проклинатиме футбол", - каже він.

"Іншого виходу немає, оскільки багато виконавців поводяться справді негарно. А штрафи не допомагають: ми всю осінь говорили про червоні й жовті картки динамівців, хоча це просто дитячий садок, коли молоді пацани роблять, що хочуть, і з ними ніхто не може впоратися! Певна "дідівщина" повинна бути. Не так, як в армії, а щоб справді старші могли "напихати". Свого часу ми самі з усім розбиралися, плюс ще й навчали футболу". - згадує Леоненко.

"Я не знаю, як поводитиметься зараз Сьомін, от якщо Хачериді або Гармаш знову зароблять вилучення, вкотре "дурне", то тут треба буде критикувати тільки Сьоміна, бо навіщо потрібен тренер, який не може впоратися з футболістами? Хачеріді я бо перевиховав аж бігом! Мені незрозуміло взагалі, що та людина робить у команді. Сім тренерів не було навіть у Лобановського, і якщо стільки наставників не можуть упоратися з одним гравцем, тут питання ребром: навіщо вони "Динамо"? Я б його просто викинув з команди, і все", - закінчив Віктор Євгенович.

Коментарі ()