Головне

Товариський матч. Блохін взяв Ізраїль. ВІДЕО

29.02.2012 21:42 1615 0
Товариський матч. Блохін взяв Ізраїль. ВІДЕО

Збірна України розпочала 2012 рік з перемоги, здолавши на виїзді в товариській грі команду Ізраїлю з рахунком 3:2.

Перед грою в Ізраїлі наставник українців Олег Блохін був як завжди невдоволений. Спочатку тренера розлютила ситуація, що перед їх грою буде проведений матч молодіжних збірних України та Ізраїлі і поле буде в поганому стані. Але ту варто зазначити, що українська молодь пішла на жертви і берегла поле для головної команди, оскільки програла з розгромним рахунком 0:4.

Невдоволений був Блохін і грою в національній команді Андрія Вороніна й Артема Мілевського, і навіть пригрозив, що на прізвища дивитися не буде і на Євро може не взяти. Щоправда знояву проявити себе в повній мірі тому ж Вороніну Блохін так і не дав. Форвард московського "Динамо" відіграв перший тайм, був активним в атаці, але моментів забити не мав. По перерві Блохін змінив Вороніна, розуміючи, що рахунок 0:2 потрібно буде втримувати. 

Замість Вороніна вийшов на заміну Мілевський. Ну тут все без змін, хоча на дворі і новий 2012 рік. Пару падінь, пару штрафних, зароблена жовта карточка Бен Хаіму. Це все, на що нині здатний форвард "Динамо".

У цілому перший тайм збірна Блохіна провела доволі непогано. Була швидкість, якісь комбінації і не так багато помилок. Єдиний хто помилявся - це Олександр Шовковський. Його кілька ляпів на виході, ледве не призвели до взяття воріт. У цілому моментів біля воріт збірної України було рівно стільки, скільки їх зробив Шовковський. 

Українці відповіли тим же. Півтора моменти і два голи. Спочатку захисник зачепив ногу Ярмоленка, і суддя призначив пенальті, який реалізував Гусєв. Ще один гол записав у свій актив Коноплянка, який після помилки захисника і пасу Ярмоленка пробив Аувата. 

У другому таймі збірна України мала зіграти на збереження рахунку, оскільки результат для Блохіна надто важливий. Так би й мало статися, але суддя призначив пенальті вже у ворота збірної України. Дикань, який змінив Шовковського пенальті не відбив і вже 1:2. Правда за п`ять хвилин українці зробили рахунок 1:3. Пас Алієв у штрафну на Ярмоленка і той ударом один в дотик б`є без шансів для воротаря.

Після третього голу українці сіли, а Ізраїль спромігся ще на один гол. Після удар Бен Саара Дикань пропустив удруге в цій грі. Вирвати нічию господарі так і не змогли, та й моментів у них вже не було. Збірна України вистояла в останні хвилини і зуміла зберегти гарний настрій до наступної товариської гри.

Якщо Блохін перед грою з Ізраїлем казав, що визначився із складом команди на Євро на 80%, то нинішній матч йому нових імен не відкрив, як і не закрив відомі. Усі на своєму рівні - трохи краще, а б ж трохи гірше. Єдине, що варто відзначити, так це гру Євгенія Селіна, який був активний і виграв усю силову боротьбу у своїй зоні. 

Що ще важливо для Блохіна - це перша премога українців над Ізраїлем. У попередніх товариських матчах було дві поразки та дві нічиїх. 

Оцінки гравцям збірної України за 5 бальною шкалою:

Шовковський - 3,5 (голів не пропустив, але багато помилявся і нервував)

Дикань - 3 (пропустив два голи, й особливо не вступав у гру)

Селін - 4 (зіграв надійно і по-бойовому не цурався боротьби)

Хачеріді - 3,5 (зіграв як завжди - добре, що не отримав вилучення і за це 0,5 бала)

Михалик - 4 (найдійно, але забагато браку)

Гусєв - 5 (своє відпрацював, гол забив, і мав ще кілька моментів)

Ярмоленко - 5 (гол забив, багато рухався, один з кращих у складі збірної України)

Ротань - 4 (відіграв майже весь тайм, Блохіну сподобалося)

Тимощук - 4,5 (центр поля за Анатолієм, проробив багато робити, майже не бив по воротах, а погода до цього мала спокусити)

Коноплянка - 5 (оцінка за гол, був активний, але грав очевидно у півсили і беріг себе на Шахтар)

Девіч - 3 (старається, мав шанс забити)

Воронін - 3 (оцінка за та що вибігав, мав хоча б одного разу влучити у площину воріт)

Алієв - 3,5 (вийшов на заміну, кілька разів бив штрафні, мав двічі забивати, втратив свої надзібності взаєморозуміння з Мілевським)

Мілевський - 3,5 (вийшов на заміну, надстабільний гравець - гру не загострив, але і не зіпсував. 0,5 бала за те що своїми падінням нервував гравців збірної Ізраїлю і навіть випросив в арбітра жовту картку для Бен Хаіма)

Мандзюк - 3,5 (вийшов на заміну, чимало браку при передачах)

Бутко - 3,5 (вийшов на заміну на 2 хвилини. Нічого не встиг).

Коментарі ()