Головне

Шевченко може встановити рекорд у грі з "Арсеналом"

26.02.2012 16:56 499 0

В першій весняній грі першості Прем'єр-ліги України сезону 2011/12 Андрій Шевченко, забивши гол у ворота "канонірів" може стати кращим бомбардиром усіх часів серед гравців, навчених футболу в Україні та колишньому СРСР за кількістю м'ячів забитих на рівні вищих ліг національних чемпіонатів.

Як пише офіційний сайт "Динамо", поки на рахунку Шеви 217 голів (81 у чемпіонаті Україні, 127 в італійській серії "А" і дев'ять в англійській Прем'єр-лізі).

На цій саме позначці зупинився свого часу нинішній тренер Андрія в збірній Олег Блохін. Він забив 211 м'ячів за "Динамо" в чемпіонатах СРСР, і додав ще шість виступаючи в топ лігах Австрії та Кіпру.

До речі, київська "сімка" обіймає з 67 відправленими в сітку воріт супротивників м'ячами третє місце серед всіх бомбардирів європейських клубних турнірів УЄФА, всього на три голи відстаючи від італійця Філіппо Індзагі і на сім від іспанця Рауля.

Відзначимо, що всього на даний момент на рахунку Шевченка у всіх змаганнях на вищому рівні вже 370 голів, включаючи 46 голів забитих за національну збірну України.

Коментарі ()