Головне

У "Шахтарі" збираються дурити УЄФА у частині фінансової звітності?

11.02.2012 15:30 856 0

Футбол може піти в тінь, якщо в УЄФА будуть жорстко котролювати своє рішення, щодо фінансового фейр-плей.

Про це заявив генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін.

Нагадаємо, що у 2009 році УЄФА передбачив складну економічну ситуацію, прийнявши революційне рішення ввести фінансовий фейр-плей. Починаючи з сезону/2013-2014 клуби з бюджетом понад 5 млн. євро зобов'язані витрачати не більше, ніж заробляють. Рубати з плеча УЄФА не став - допускається перевищення витрат максимум на 5 млн євро.

Клуби з дефіцитом до 45 млн євро потрапляють в "помаранчеву" зону ризику і опиняються під суворим контролем. Їм доведеться представити максимально детальну фінансову звітність і стратегічний план виходу з ситуації.

Команди, що перевищили поріг "мінус 45", опиняться в " червоній" зоні, до них планується застосовувати санкції - починаючи із заборони на купівлю гравців і закінчуючи позбавленням ліцензій, пише "Фокус".

"Ви ж розумієте, реальний бюджет і фінансова звітність - це різні речі. На папері і "Шахтар" може стати прибутковим. Якщо УЄФА діятиме жорстко, клуби почнуть використовувати різні схеми, щоб показати необхідні дані. 

І УЄФА складно буде знайти кінці". Іншими словами, і без того непрозорий футбол ризикує піти в тінь, немов наркобізнес або торгівля зброєю", - заявив Палкін. 

Відзначимо, що приблизний бюджет "Шахтаря" складає 80-90 млн. доларів. Бюджет київського "Динамо" від 35 до 40 млн доларів.

Коментарі ()