Головне

Яковенко-молодший мріє зіграти на домашньому Євро

19.01.2012 09:50 516 0

Олександр Яковенко, котрий ще не так давно був кандидатом до збірної може повернутися у команду, але лише за умови стабільної ігрової практики, чого він позбавлений в бельгійському "Андерлехті".

Про це сам спортсмен заявив "Спорт-Экспрессу в Украине", прокоментувавши чутки про свій перехід в іншу команду.

"Чесно кажучи, минулий рік був не з легких. Повернувшись в "Андерлехт" з оренди, я всерйоз розраховував закріпитися в основі, робив все можливе, щоб заграти. Але в підсумку, вийшло так, що першу частину сезону я, по суті, провів на лавці - мене і в інший клуб не відпустили, і на поле випускали лише від випадку до випадку", - згадує він.

"Хочеться мати ігрову практику, демонструвати свої кращі якості і звернути на себе увагу тренерського штабу збірної Україні. Буде прикро, якщо через не найкращу ситуацію в "Андерлехті" про мене просто забудуть", - скаржиться він.

"Я не маю ілюзій. Зрозуміло, що я не граю в своєму клубі, тому розраховувати на виклик було б, як мінімум, наївно. Тим не менш, все ж мрію зіграти на Євро-2012. Сподіваюся, що в новому році, буду більше грати і забивати - тільки так можна довести свої необхідність", - вважає Олександр.

На його думку, якщо поставити за мету потрапити у збірну на Євро, то можливість з'явиться, адже й сам Олег Блохін сказав, що двері в збірну поки не закриті.

"У мене є кілька хороших варіантів. Думаю, в кінці тижня моє майбутнє проясниться остаточно. "Терек"? Знаю про цю команду не з чуток - на цих зборах ми жили з "Тереком" в одному готелі, встиг познайомитися з деякими хлопцями", - відповів Яковенко.

"Чим я міг зацікавити цей клуб? За бельгійським чемпіонатом завжди стежать представники хороших команд, можливо, я сподобався їм в якомусь із матчів", - вважає він.

"Першість Росії? Чесно кажучи, не хотів би зараз обговорювати варіанти продовження моєї кар'єри і клуби, які на мене претендують. Думаю, не варто давати якихось передчасних оцінок. Одне можу сказати напевно - для мене буде краще змінити команду", - підкреслив він.

Коментарі ()