Головне

Збірна України (U-17) зібралася перед турніром в Мінську

18.01.2012 19:32 437 0

У неділю, 15 січня, на тренувальній базі в Кончі-Заспі юнацька збірна України (футболісти 1995 р.н.) розпочала навчально-тренувальний збір, який передуватиме міжнародному турніру на призи Білоруської федерації футболу.

Як повідомляє офіційний сайт ФФУ, окрім підопічних Олександра Петракова та господарів, у змаганнях братимуть участь команди з Бельгії, Грузії, Латвії, Росії, Фінляндії та Литви.

Саме останні три й будуть суперниками синьо-жовтих у квартеті "Б". До турніру, що проходитиме в Мінську під дахом футбольного манежу, готуватимуться 22 українські гравці, однак лише 18 із них потраплять до заявкового списку. Хто саме − наставник визначить після спарингу з "Динамо-2", запланованого на середу.

Через об’єктивні причини на збір не змогли прибути захисник "Динамо" Вадим Шевчук, який зазнав важкої травми коліна, та нападник харківського "Металіста" Артем Радченко, котрий наразі перебуває в Об’єднаних Арабських Еміратах, де готується до весняних випробувань у складі свого клубу. Водночас Петраков надав шанс проявити себе трьом потенційним дебютантам − захисникам Назару Мельничуку, Владісу Еммерсону Іллой-Айету та Олександру Дударенку.

Нагадаємо, що наразі наші юнаки готуються до вирішальної стадії кваліфікації ЧЄ-2012 (U-17). У жовтні минулого року вони подолали перший етап відбору, фінішувавши в 7-й групі слідом за бельгійцями, але випередивши азербайджанців та хорватів. У еліт-ранді наші співвітчизники потрапили до 3-го квартету, де в березні зіграють із англійцями (26-го), іспанцями (28-го) та грузинами (31-го).

Склад збірної України:

Воротарі: Богдан Сарнавський ("Арсенал" Київ), Ярослав Ставицький ("Шахтар" Донецьк);

захисники: Микита Бурда ("Динамо" Київ), Олександр Дударенко ("Карпати" Львів), Владіс Еммерсон Іллой-Айет, Станіслав Малиш (обидва − "Чорноморець" Одеса), Тарас Качараба (УФК Львів), Назар Мельничук (BRW-BIK Володимир-Волинський), Едуард Соболь ("Металург" Запоріжжя), Юрій Ткачук ("Металіст" Харків);

півзахисники: Артем Габелок, В’ячеслав Танковський (обидва − "Шахтар"), Роман Лазарович (BRW-BIK), Сергій Савчук ("Металург" Донецьк), Ігор Харатін ("Динамо"), Юрій Яструб (УФК);

нападники: Дмитро Білоног, Артур Миранян (обидва − "Шахтар"), Микита Ветров ("Металург" З), Тарас Завийський ("Карпати" Львів), Владислав Кабаєв ("Чорноморець"), Максим Тищенко ("Динамо").

Турнір на призи Білоруської федерації футболу

(Мінськ, 22 − 27 січня)

Група "А". Грузія, Бельгія, Латвія, Білорусь.

Група "Б". Росія, Литва, Україна, Фінляндія.

22 січня. Литва − Україна, Росія − Фінляндія.

23 січня. Україна − Фінляндія, Росія − Литва.

25 січня. Україна − Росія, Литва − Фінляндія.

27 січня. Матчі за 7-е, 5-е, 3-є місця та фінал.

Коментарі ()