Головне

У Суркіса хочуть контролювати призначення на матчі коментаторів

26.12.2011 21:42 334 0

Куратор українських суддів італієць П`єрлуіджи Колліна дивується, як місцеві журналісти інтерпритують "прості епізоди і рішення суддів".

Про це на засіданні прес-клубу заявив керівник Інформаційного Департаменту Федерації футболу України Сергій Васильєв.

"Можу вас запевнити, що П`єрлуіджи Колліна після кожної чергової участі у футбольному прес-клубі дивується. Він мені так і каже: "У мене поганий перекладач? Чи я так погано формулюю свої думки? Я не можу зрозуміти, чому має місце така велика кількість сумнівів відносно цілком простих епізодів і рішень", - цитує Васильєва dynamo.kiev.ua.

На думку Васильєва, варто більш ретельно контролювати призначення коментаторів на матчі, які можуть провокувати громадську думку.

"І тут важливо розуміти, що величезну роль відіграють футбольні телекоментатори, які частенько не просто доносять до аудиторії суть того, що відбувається, а озвучують свою думку по тому або іншому епізоду як істину в останній інстанції.

Але мене-то як глядача це абсолютно не цікавить! Я як футбольний уболівальник - досить обізнана людина, у мене є свої джерела, і в тій або іншій ситуації я можу зробити свій власний висновок. Навіщо ж провокувати громадську думку на якісь, цілком можливо, неправдиві посилання? Ми примушуємо уболівальників сумніватися в тих ситуаціях, коли сумнівам взагалі немає місця! Якщо, зрозуміло, знати правила гри у футбол.

Тут вихід може бути в одному. Телеканали спільно з ФФУ і Прем'єр-лігою повинні виробити якийсь інструмент, за допомогою якого можна було б контролювати питання відносно того, яких коментаторів можна допускати до ефіру, а яких - ні. Адже зараз, як ми лаємо коментаторів, телеканали так само захищатимуть їх, у рамках корпоративної етики", - додав Васильєв.

Коментарі ()