Головне

Маркевич пояснив причини відставання "Металіста"

23.12.2011 08:56 403 0

"Металіст" вже зараз не поступається за рівнем гри нікому в Україні, але через невміння грати з командами, що поступаються в класі, йде на зимову перерву лише на третьому місці.

Про це у розмовів з кореспондентом "Спорт-Экспресса в Украине" заявив тренер харківської команди Мирон Маркевич.

"Надто вже багато очок ми недорахувалися в іграх чемпіонату. Невиправдано багато. Тому настрій, якщо оцінювати за п'ятибальною шкалою, у мене на "четвірку з мінусом", - почав він.

"Про які матчі мова? Перш за все, про домашні - з "Арсеналом", "Ворсклою" і "Динамо". У цих іграх ми втратили сім очок. Прикро, звичайно, але нічого не поробиш. Крім того, настрій зіпсувала виїзна зустріч з "Оболонню", пропустити три м'ячі, коли гра проходила лише на одній половині поля - це просто смішно. От і рахуйте: втрачено дев'ять очок!, - скаржиться він.

Маркевич зазначив, що поразку від "Динамо" ще можна було б якось пояснити, але решту матчів треба було вигравати і перебувати зараз на першому місці.

"На виїзді нам грати легше, ніж удома. І так не перший сезон. В іграх з нами "закриваються" всі команди, в тому числі й "Динамо". Суперники розуміють, що з нами безглуздо грати у відкритий футбол. А ось при іншій тактиці є шанс зачепитися за позитивний результат. Хтось вгадує, а хтось - ні", - філософськи зазначив тренер.

"По грі ми "Шахтарю" та "Динамо" не поступаємося, і це всі бачать. Єдине, що нам заважає, так це психологічний бар'єр. Ми повинні навчитися не роздавати очки середнякам. Особливо в домашніх матчах. Виходить, що ми атакуємо, атакуємо, а варто супернику завдати чи не єдиний удар, як м'яч залітає у ворота. Вся справа в нестачі концентрації. "Динамо" і "Шахтар" таких помилок не допускають". - резюмував тренер.

Коментарі ()