Головне

Балан: Було важко, але хочеться, щоб "Ворскла" знову потрапила в єврокубки

18.12.2011 10:47 475 0

"Ворсклі" в сезоні 2011/12 років було дуже нелегко поєднувати вдалі виступи в чемпіонаті з єврокубковими, адже команді довелося відіграти в Лізі Європи фактично додаткове коло чемпіонату.

Про це представникам офіційного сайту полтавського клубу розповів тренер команди Іван Балан.

"Для нас найскладнішим було добитися результату, про який ми всі мріяли. Природно у нас був дуже напружений графік. Особливо, коли доводилося грати через два дні на третій. Для обивателя, напевно, це здається дріб'язком. Мовляв, що там, ганяють м'яч, та й все", - почав він.

"Ми дуже серйозно підходили до ігор в кожному з раундів. Ми дивилися лише диски, вивчаючи суперника по записах їх ігор в національних чемпіонатах. Знали, що одна ірландська команда не програвала десять турів, інша дванадцять разів поспіль. Купа чемпіонських титулів у них на батьківщині. Природно, хвилювання присутнє завжди". - вважає тренер.

"Все це було незвідане для нас, от і переживали, навіть підсвідомо розуміючи, що суперники явно слабкіше нас. Це в Україну ми знаємо всіх футболістів і тренерів до єдиного, а там нам потрібно було все дослідити. Навіть прізвища важко було вимовляти, а ще й футболістам все це потрібно було донести", - зазначив Балан.

За його словами, цілком свіжі, більш серйозні думки стали відвідувати полтавців, коли вони пробилися в основний етап Ліги Європи.

"Я не чув, щоб уже там, як би ми не грали, хтось відгукувався погано про нас. Усі журналісти та експерти розуміють, що у нас дуже багато молоді. А в цьому європоході ми провели дванадцять матчів, на відміну від досвіду 2009 року, коли ми зустрічалися з "Бенфікою", і поступилися за сумою двох зустрічей. Вважай, провели додатково в Європі ціле коло чемпіонату". - каже він.

"Мало того, що стадіони красені, так і ходять адже по сорок тисяч мінімум на футбол. Вони просто женуть команди вперед. Ми з тренерами тільки питали один одного, як можна погано грати за такої підтримки. Там навіть мертвий побіжить вперед. Всі дрібниці враховані і з боку УЄФА, ніяких організаційних збоїв, все розраховано до дрібниць. Суддівство пристойного рівня. Не підкопаєшся", - наголосив він.

"Дуже хочеться знову там опинитися. Хоча, кажучи мовою програміста, нам зараз потрібно перезавантажитися. Нам потрібно готуватися, і не піти шляхом попередників, які теж не хотіли, природно, щоб так все вийшло", - резюмував Балан.

Коментарі ()