Головне

Ліга Європи. "Ворскла" - "Копенгаген" 1:1. Нічия з позиції сили. ВІДЕО

29.11.2011 21:56 924 0
Ліга Європи. "Ворскла" - "Копенгаген" 1:1. Нічия з позиції сили. ВІДЕО

Остання домашня гра в єврокубковому сезоні все ж принесла полтавській "Ворсклі" перше очко в груповому турнірі Ліги Європи, набране у рідних стінах. Результат нібито позитивний, але з огляду на розвиток подій в матчі Микола Павлов та його підопічні мають причини бути незадоволеними.

Останнім часом "Ворскла" підсіла, гравці кажуть, що графік все ж бере своє і навіть за активного застосування ротації тренером втома дається взнаки. Але шанс віддячити хай нечисленним (останній день осені все ж), але відданим фанам "ворскляни" не втратили. Павлов виставив найкращий склад, котрий міг.

Втім, на перших хвилинах здалося, що це принципового значення не матиме. Адже данці були не менш активними, ніж вдома, де перемогли з мінімальним рахунком. Вирізнявся сенегальський нападник Н'Дойе, котрий ще стане головною фігурою зустрічі. Але не сиділа у захисті й "Ворскла", у фірмовій манері застосовуючи фланги та різкі передачі м'яча в центр на набігаючих гравців.

Ближче до середини тайму в українців почали виникати справжні моменти. Спочатку м'яч після удару Ребенка влучив у ногу захиснику і полетів у поперечину. Потім Безус здійснив слаломний прохід вздовж лицьової лінії, але вирішив віддавати, а не бити з гострого кута. І нарешті стався гол. Стандарти, за тієї сирої погоди, що панувала в Полтаві, мали зіграти свою роль. От і Н'Дойе, котрий прийшов допомогти своїм, не зміг як слід пробити по вологому м'ячу і зрізав його у власні ворота.

Тут і розвинути б успіх, але команда почала притискатися до власних воріт. Той-таки сенегалець намагався виправитися - спочатку виконав небезпечний штрафний (Величко зреагував), потім штовхався з кіпером після корнера, і нарешті домігся свого. Провал у захисті неподалік від свого карного майданчика, вихід сам-на-сам і спокійний удар повз воротаря.

До честі полтавців вони одразу змінили тактику, побігли вперед і ще до перерви могли вийти вперед, але воротар данців Віланд вчасно вийшов з воріт, скоротив кут обстрілу і виграв дуель в Кривошеєнка. По перерві ж розпочався справжній бенефіс скандинавського голкіпера. Не можна казати, що моменти біля його володінь виникали кожні дві хвилини, але й того, що створили було більш, ніж достатньо для перемоги.

Рахуємо. Потужний постріл Даллку майже в "дев'ятку" - раз. Низовий удар Маркоскі з рикошетом, слабше, ніж могло бути, але теж треба було дочекатися м'яча - два. Випередження Кривошеєнка, котрий вже був готовий вибігати сам-на-сам - три. Були ще моменти, коли полтавці самостійно мазали - Оберемко двічі за дві хвилини посилав сферу поруч з поперечиною та стійкою, неточні удари Маркоскі та Оберемка. Все разом нехай буде чотири. А "п'ять" - це головне диво, супермомент на 87-й хвилині.

Тоді данці, котрі знали, що в паралельній грі "Стандард" виграє у "Ганновера" вже побігли вперед, не озираючись, хто там залишається, і чи не кожна контратака "Ворскли" виглядала дуже небезпечно. І от йде перехоплення в центрі поля, Селін виводить Янузі на ворота Віланда, низовий ударз пари метрів - кіпер відбиває, добивання від Оберемка - захисник виносить з кута порожніх воріт! Що таке "не щастить" та як з цим боротися...

Біля воріт Величка не було ні-чо-го. Були періоди, коли гості краще тримали м'яч, кружляли на чужій половині поля, але жодного моменту створити не змогли. Тому і видається нічийний рахунок не таким позитивним - "Ворскла мала все для перемоги. Погодьтеся, було б справедливо, якби найкращий євросезон команди мав би таку вишню на торті. А так тепер їхати до "Ганновера", котрий вдома після поразки у Бельгії буде налаштований серйозно. Contra spem spero? Ну, все ж таки не зовсім й "без надії" - цього року команда Павлова вже стількі разів доводила, що її зарано ховати, що хочеться вірити у краще.

Коментарі ()