Головне

Прем'єр-ліга. "Зоря" - "Металіст" 1:5. Так і до Першої ліги недалеко

20.11.2011 15:24 1165 0
Прем'єр-ліга. "Зоря" - "Металіст" 1:5. Так і до Першої ліги недалеко

Цікава ситуація виникла навколо "Зорі" в останні дні. Як виявилося, луганчанам заборонили грати в Алчевську ще після 1 жовтня нинішнього року. І рішення це було не простим, а самого Виконкому ФФУ від 11 серпня. І як не дивно, про такий факт не знали ні у полтавській "Ворсклі", ні у луцькій "Волині", ні у сімферопольській "Таврії", які після часу "х" тут свої матчі провели.

У харківському "Металісті" люди виявилися більш обізнаними, тому, посилаючись на дане рішення, відмовилися грати в Алчевську у середині листопада (на стадіоні "Сталь" то і влітку важкувато, а тут уже зима на носі). "Зоря" почала терміново шукати запасний варіант. Ним виявився РСК "олімпійський" у Донецьку. Але час початку залишав бажати кращого. Який уболівальник приїде в інше місто на 13:00 на гру своєї команди? Правильно, тільки найвідданіший. Тому і вийшло, що у "Металіста" підтримка була більшою.

Битви Давіда та Голіафа у Донецьку не вийшло. "Металіст" спокійно показав, що на три голови сильніший за луганський клуб, відправивши у ворота останніх п'ять м'ячів. "Зоря", взагалі, змогла на своєму рівні відіграти десь до хвилини 60-ої, піся чого і зовсім втомилася та знітилася. Цілком можливо, що бойовий настрій їх зіпсував Девіч. Марко відзначився вже на другій хвилині другого тайму, поставивши хрест на сподіваннях суперників.

У звітній грі все вирішила двохвилинка у середині першого тайму. Тоді спочатку Батищев незрозуміло навіщо завалив Девіча у карній зоні. Сам постраждалий і виконав вирок. У наступній атаці помилився Шуховцев, чим скористався Крістальдо після подачі Хав'єра.

Це вже восьма гра поспіль, де "Зоря" не може перемогти, тому наразі можна вважати саме "чорно-білих" головними кандидатами на пониження у класі. Навіть та ж "Олександрія" виглядає покраще. 1:4, 1:6, 1:5 - такий підсумок для підопічних Чанцева у протистояннях з грандами українського футболу. Найбільшої поразки їм завдали київські "динамівці". Показово, чи не правда?.. "Олександрія" то програвала мінімально!

"Металіст" же продовжує переслідувати дует лідерів. І могли харків'яни бути і ближче до "Динамо" та "Шахтаря", якби не програли на власному полі киянам у минулому турі.

Коментарі ()