Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Кривбас" 0:2. Ляпас Рамосу від Максимова. ВІДЕО

19.11.2011 20:30 973 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Кривбас" 0:2. Ляпас Рамосу від Максимова. ВІДЕО

Матчі "Дніпра" та "Кривбаса", хоч і називаються гучним словом "дербі", рідко коли приносять несподівані результати. 12 років "Кривбас" не вигравав ці поєдинки, на своєму ж полі "Дніпро" взагалі ще жодного разу не знав поразки від сусідів по області.

А тут ще і фаворити ніби знайшли свою гру, вигравши п’ять останніх матчів, і Максимов половину основного складу втратив з різних причин. Словом, усі передматчеві розклади вказували на легку перемогу "Дніпра".

"А от і дзуськи!" - вирішили, мабуть, у Кривому Розі. Приїхали до Дніпропетровська та дали справжній бій господарям поля. Звичайно, що у першу чергу акцент "Кривбас" зробив на оборону, але захищатися гості починали ще на половині поля "Дніпра", звівши на нуль усю комбінаційну гру господарів.

А контратаки команди Максимова дали результат вже у першому таймі: спочатку м’яч у штрафному майданчику влучив у руку Інкуму, після чого Лисенко реалізував пенальті, а за 10 хвилин Єслінек втік від захисників і красиво закинув м’яча "за комір" Лаштувці. Тож уже на перерву "Кривбас" пішов з комфортною перевагою, а "Дніпро" навіть не створив нічого небезпечного біля воріт Бойка за весь перший тайм.

Не лишалося Рамосу нічого іншого, як кардинально перебудовувати гру команди у перерві. Залишила поле правофлангова зв’язка Інкум-Кулаков, натомість вийшла пара ще не зовсім здорових бразильців – Джуліано-Матеус. Змінилася схема "Дніпра", глибше сів "Кривбас", але домогтися свого господарям не вдавалося.

Чудову нагоду змарнував Калініч, головою не влучивши по воротах з кількох метрів. Крім цього моменту, важко і згадати гольові можливості біля воріт Бойка. За 15 хвилин до кінця Рамос вже пішов ва-банк, перейшовши на гру у три захисники - не допомогло.

"Кривбас" відбивався й організовано, і самовіддано. За останнім компонентом особливо уважно спостерігав Максимов, і коли тренерові здалося, що Юрій Габовда, який не так давно вийшов на заміну, прибирає ноги, юний нападник вирушив відпочивати під не зовсім цензурні настанови свого наставника.

Навіть у 5 компенсованих арбітром хвилин не зумів "Дніпро" організувати щось на фінальний штурм. Навпаки, "Кривбас", відчувши, що два вже не пропустять, заграв розкутіше, і кінцівка матчу вийшла цілком рівною. А відтак гості спокійно відстояли свою перемогу.

Таким чином, Юрій Максимов здобуває історичну для Кривого Рогу перемогу. А от поразку "Дніпра" такою і не назвеш. Цей матч став усього лише черговим програшем команді, яка має менші бюджет і амбіції.

"Дніпро" - "Кривбас" 0:2 (0:2)

Голи: 0:1 - Лисенко (21 пен), 0:2 - Єслінек (30)

"Дніпро": Лаштувка, Інкум (Матеус, 46), Мандзюк, Чеберячко (Шахов, 75), Стрініч, Кравченко, Кулаков (Джуліано, 46), Коноплянка, Боатенг, Калініч, Олійник

"Кривбас": Бойко, Сердюк, Петров, Федорчук, Єслінек (Габовда, 59; Жданов, 79), Костишин, Бабатунде, Матіч, Валєєв, Лисенко (Гошкодеря, 69), Самодін

Попередження: Матіч (29), Валєєв (34), Федорчук (56)

Коментарі ()