Головне

Прем'єр-ліга. "Чорноморець" - "Карпати" 2:2. Бойове хрещення одеської арени. ВІДЕО

19.11.2011 23:10 1594 0
Прем'єр-ліга. "Чорноморець" - "Карпати" 2:2. Бойове хрещення одеської арени. ВІДЕО

Україна за майже десять днів відкривала вже третій стадіон до чемпіонату Європи 2012 року. І хай би там хто що не казав, а стадіон "Чорноморець" також свого часу розглядався, як євроарена. Це вже потім стало відомо, що Одеса повз Євро "пролетіла", тому власники клубу повинні були добудовувати стадіон майже за свої кошти. Держава підтримку обіцяла, однак, що саме й у яких розмірах - не афішувалося.

Тим не менше, "Чорноморець" відкривали у ті ж терміни, що й останні арени Євро-2012. І складається таке враження, зробили це навіть краще, аніж у Києві та Львові. Особливо, якщо порівнювати з містом Лева, де за день до товариської гри з Австрією будівельники продовжували встановлювати сидіння. В Одесі було все спокійніше - вирішили відсвяткувати і невеличким концертом, і самим футболом. Локально, та для перлини Чорномор'я - це було справжнє свято.

Та ще і суперник на відкритті реконструйованого стадіону був хорошим і принциповим - львівські "Карпати". "Карпати", новий тренер яких вирішив більше довіряти місцевій молоді. Так у звітній грі на поле з перших хвилин вийшов 19-річний Володимир Костевич, який значиться у списку Б. Таке рішення, звичайно, залишається на совісті наставника, але наприкінці першого тайму сам же Кучеров замінив дебютанта.

Загалом, відкриття стадіону вдалося. Бойова нічия - 2:2 - між непоступливими суперниками. Єдине, що отримало знак "мінус" - це поява на 12-ій хвилині на газоні простого вболівальника, який забив "перший" м'яч у сітку. Беззаперечно, у своєму колі хлопчина буде героєм, водночас "Чорноморцю" доведеться викласти певну суму за неналежну організацію безпеки на стадіоні. Проте, у певній мірі, їм вибачити можна - Одеса вперше вийшла на такий рівень.

Команди розпочали активно, та небезпеки вони створити ніяк не могли. По-справжньому небезпечним у першому таймі був вихід Леонардо один на один - Тлумак виграв дуель. Все ж воротар "Карпат" не зумів зберегти свої володіння недоторканними. На останній хвилині арбітр призначив пенальті за ніби фол Мілошевіча проти Джиммі. Здалося, що нападник сам зачепився за оборонця, а не навпаки. Як би там не було, автором першого взяття воріт на ЦС "Чорноморець" став Балашов.

Невідомо, що у перерві сказав своїм підопічним Григорчук, але другий тайм ті почали дуже в'яло. Команда тримала оборону з перших хвилин другої половини. Певний час рятував одеситів Безотосний, однак і він з добиванням Батісти нічого не міг поробити. А до цього, до речі, "Чорноморець" уже мав грати у меншості - Фонтанелло відверто вдарив Балажіца. Арбітри не помітили!.. Тепер долю італійця вирішуватиме КДК.

"Карпати" не були проти нічиєї. Проти був Джиммі Франса, який добив м'яч після виконання штрафного та рикошету від стінки. "Чорно-сині" відразу ж відійшли до власних воріт. І чи не у першій же своїй атаці львів'яни зрівняли рахунок. Провал по центру, Батіста віддав під удар Федецькому - удар повз воротаря. Артем, як це не дивно прозвучить, у цій зустрічі довгий час діяв на позиції центрфорварда.

Опісля господарі ще більше відійшли у захист, а "зелено-білі" не дуже і поспішали проходити цей мур. Отож, бойова нічия. А найголовніше - відкрито ще один стадіон європейського рівня в Україні!

Коментарі ()