Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" насилу виграв у донецькому дербі. ВІДЕО

19.11.2011 18:17 927 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" насилу виграв у донецькому дербі. ВІДЕО

Донецький "Шахтар" отримав важку перемогу у донецькому дербі з "Металургом". Підопічні Мірча Луческу перемогли з рахунком 2:0, але мали усі шанси втратити очки в цій грі. Номінальні "гості" зіграли організовано і тактично грамотно і молги розраховувати на нічию.

Якщо ж "Шахтар" буде в такому темпі грати з "Порту" в Лізі чемпіонів, то вже на наступному тижні попрощається з усіма шансами на єврокубкову весну. Якщо ж це так Мірча Луческу шифрувався перед грою з португальцями, то йому вдалося ввести в оману португальських розвідників.

Команда Мірча Луческу мала чималий відсоток браку при передачах, величезні проблеми в захисті і таку ж нереалізацію моментів в атаці.

"Металург" сповна міг скористатися таким "неробочим" станом "гірників". У першому таймі "Металургу" вдавалося нейтралізувати усі атакуючі пориви господарів поля. Коли не йде гра в бразильців, то з "Шахтарем" можуть грати на рівних команди і нижче рівня "Металурга".

Під завершення першого тайму "Шахтар" ще більше насів на ворота "Металурга", але Вілліан, Адріано, Дентіньо та Жадсон були малоефетивні при завершені атаки.

У заключній 45-хвилинці Луческу робить ряд замін, але найбільше загострив гру вихід на поле Фернандіньо.

Але відкрити рахунок "гірники" зумли лише з пенальті. Морозюк пішов на перехоплення Мхітаряна і зачепив його руками, а вірменин впав як підкошений. Оскільки контакт Морозюка з тілом Мхітаряна був, то суддя не вагаючись вказав на 11 метрів.

З пенальті чітко в кут воріт пробив Адріано. Через кілька хвилини той же Адріано міг подвоїти рахунок, але "Металург" врятувала штанга. У "металургів" був небезпечний удар Казаряна, який потягнув Рибка. Мав шанс принести своїй команді нічию Піззеллі, але з 10 метрів не влучив у порожні ворота. Шанси у гостей були, а ось фортуна була не на їх боці.

Вже при рахунку 2:0 м`яч з лінії воріт "Шахтаря" м`яч виніс Кобін. У цілому, це чи не вперше донецьке дербі, коли "Металург" грав не дивлячись потайки у ВІП-сектору стадіону і продемонстрував доволі симпатичну гру.

Коментарі ()