Головне

Колліна прокоментував суперечливі епізоди в останніх матчах першості

08.11.2011 16:25 248 0

Українські судді в цілому тримаються на доволі високому рівні, більшість епізодів, на які звертає увагу футбольна громадськість вони трактують вірно.

Спіч такого змісту промовив куратор суддівського корпусу України П'єрлуїджі Колліна, котрий приділив увагу найбільш резонансним епізодам останнього туру.

"Я розумію, що телебачення може продемонструвати - чи був арбітр прав або неправий в тому чи іншому епізоді. Якщо телебачення нічого не може показати, бо не вистачає відеоматеріалів, то не можна говорити, що арбітр неправий. Тому що арбітр щось бачив. Ніхто не повірив асистенту матчу "Оболонь" - "Шахтар". А тепер з'ясовується, що гравець там був і гол був "чистим", - сказав він.

"Я отримав пояснення асистента. Якщо подивитися на його дії, то видно, що він показує арбітру - там був гравець. Такі ж пояснення він дав мені по телефону. Видно, що першим на цій телекартинці повертається гравець "Шахтаря", а гравець "Оболоні" - ні. Так що, тут абсолютно правильне рішення асистента", - впевнений він.

За словами Колліни, цей приклад є доволі характерним, бо на десять правильних рішень знайдеться лише одне помилкове, але інколи одразу важко сказати, де суддя був правим.

"Щодо вилучення Ярмоленка в матчі з "Таврією" телебачення нічого не показало, але асистент, який перебував в трьох метрах, бачив що сталося. І він прийняв рішення. Телебачення може довести правоту або неправоту арбітра. Але, повторюся, якщо телебачення не може показати епізод, це не означає, що арбітр допустив помилку", - наголосив італієць.

"Говорячи про момент з пенальті у ворота "Оболоні" у матчі з "Шахтарем"... Руки гравця "Оболоні", звичайно ж, утримували Дентіньо. Це не був фол останньої надії - м'яч був високо в повітрі, тому жовта картка є правильним рішенням. У другому випадку арбітр дав Шевчуку жовту картку за симуляцію. Він побачив, що це було навмисне падіння і прийняв таке рішення. І потім, гравець, знаючи, що у нього вже є попередження, нащось пішов на цей крок", - каже Колліна.

Він звернув увагу на те, що збільшилася кількість вилучень, отриманих за дві жовті картки, а саме - 28 з 46-ти випадків.

"Тобто, арбітрів не цікавить, перша це або друга картка. Арбітр не повинен думати про це і боятися видалити футболіста. Це - проблема гравця, а не арбітра", - цитує фахівця terrikon.com.

 

Коментарі ()