Головне

Начальник служби безпеки "Динамо": Адекватні люди були допущені на стадіон у Харкові

07.11.2011 16:21 393 0

Київське "Динамо" докладно висловило свою позицію щодо інциденту, котрий стався у Харкові, де вболівальників столичного клубу не пустили на зустріч із "Металістом".

Пропонуємо вашій увазі без купюр виступ начальника служби безпеки "Динамо" Анатолія Беньковського, котрий пояснив ситуацію офіційному сайту клубу.

"Для того, щоб надсилати офіційну заявку на відвідування вболівальниками гостьового матчу, необхідно, щоб члени Фан-клубу молодіжного крила ФК "Динамо" (Київ) виявили зацікавленість для поїздки до міста, де буде грати команда. У нас є офіційний Фан-клуб, який займається популяризацією ФК "Динамо" (Київ) та розширенням молодіжної групи підтримки.

Уже впродовж кількох місяців ця група не проявляє ініціативи та не звертається до керівництва клубу, щоб ті якимось чином сприяли відвідуванню виїзних матчів. Але в нас є інша проблема, і дуже серйозна, – це "ультрас", які не дотримуються правил поведінки на стадіоні. Вони не виконують своїх обіцянок не порушувати громадський порядок, не кидати файєри до ігрових зон і т.д. Ці люди також не звертаються до керівництва клубу, до мене, як до офіцера безпеки, який курирує в тому числі молодіжний рух, про сприяння відвідуванню матчів в інших містах України. Вони не вважають за потрібне погоджувати з клубом деталі поїздок на гостьові поєдинки, вважаючи, що можуть їздити як і куди завгодно.

Перед кожним матчем, відповідно до регламенту, клуб формує свою позицію й надсилає листа до приймаючого клубу. В даному випадку ми відправили до Харкова інформацію про те, що ФК "Динамо" (Київ) та його молодіжне крило не організовують виїзд та не резервують місця для перегляду матчу своїми вболівальниками. Проте, також ми повідомили, що можливий приїзд неорганізованих груп "ультрас". Ми чесно попередили, що вони можуть створити проблеми на вулицях міста, тому представники міліції вживали заходи шляхом ідентифікації підозрілих осіб.

Ще вранці в день матчу група молодих людей, озброєні капами й іншими предметами, які нормальні люди не носять у повсякденному житті, були затримані для проведення певної профілактичної роботи в міліційних ділянках Харкова. Згодом, уже перед самим матчем, особи, які поводилися неадекватно й складали групу ризику, не були допущені на трибуни стадіону. Їх усіх завантажили до автобусу й відвезли на одну з площ Харкова, де вони під наглядом конвою міліції на одному з великих екранів безкоштовно переглянули матч між "Металістом" та "Динамо". Одна з груп людей, які поводилися адекватно, спокійно купили квитки до гостьового сектору та пройшли на стадіон, не створюючи проблем ані собі, ані навколишнім глядачам.

Подібна норма прописана в регламенті, конкретно в пункті 9.13. Я можу навіть процитувати: "Клуб-господар поля зобов’язаний вжити заходів для заборони доступу на стадіон відомим чи потенційним порушникам порядку, особам, які перебувають під впливом алкоголю чи наркотиків, а також особам, які не досягли 14-річного віку без супроводу дорослих родичів". На підставі цієї норми представники міліції прийняли рішення обмежити проходження на стадіон певної групи вболівальників

Гадаю, не варто шукати проблему там, де її немає. Можливо, було б доцільно організовано возити вболівальників на виїзні матчі. Але, якщо вони не хочуть дотримуватися правил поведінки, то на даний момент клуб не може припускати подібного з моральної точки зору. Про це ми повідомили в офіційному листі, який було відправлено до Прем’єр-ліги, де детально мотивували свою позицію", - закінчив Беньковський.

Коментарі ()