Головне

Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Іллічівець" 3:0. Старі добрі часи повернуться? ВІДЕО

05.11.2011 18:43 418 0
Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Іллічівець" 3:0. Старі добрі часи повернуться? ВІДЕО

Під час перегляду першого тайму цієї гри довелося схопити себе на думці: це чи не перший матч сезону, в якому за грою "Карпат" приємно спостерігати. Тактичний малюнок гри команди ніби повторював малюнки початку праці Олега Кононова у "Карпатах". І хоча за цією грою рано робити глобальні висновки, але, оцінюючи конкретну зустріч, "левам" варто виставити високі бали.

Написав би "максимальні", але була ще й друга половина гри, коли команда відчутно скинула оберти. Підстави для цього формально були, перевага у два голи, не найсильніший суперник, та все ж розумієш фанів на трибунах, котрі інколи свистіли на адресу власних улюбленців, які грали аж занадто обережно.

Але - знову ж таки до цього був блискучий початок. Хвилинна стрілка ще не встигла зробити навіть півоберта, а рахунок вже було відкрито. Це Федецький вирішив не роздумувати, а пробити, коли вже виникла нагода. Вийшло, і м’яч по траєкторії, що не перетнулася з екс-львів’янином Шустом залетів у ворота. Федецький мав можливості стати автором дублю чи навіть хет-трика у найближчі хвилини, але не судилося. Спочатку пробив повз ворота, а потім Шуст зреагував.

Змогу бути настільки активним в атаці Артему дало рішення Павла Кучерова використовувати його на позиції правого атакувального хавбека. Як бачимо, навіть при тому, що Кучеров був і, напевно, залишається однодумцем Кононова певні тактичні міркування, що відрізняються від задумів Олега Георгійовича в нього є. Відрізняє команду Кучеров і наявність у ній гострого центрфорварда. Кузнєцов, котро керівництво клубу амністувало нещодавно, у кожній грі показує кого саме найбільше бракувало "Карпатам" на старті сезону.

Сергій вміло переміщується по всьому фронту атак, і в даному випадку це не кліше, а реальна оцінка його активності. Тому не дивно, що саме Кузнєцов подвоїв рахунок у цій грі. Це Федецький перекваліфікувався у асистенти, відкинувши під удар форварду. Захисники були пасивними спостерігачами в цьому епізоді, ніхто не завадив Кузнєцову пробити метрів з 13. Щастя "Іллічівця", що до кінця тайму рахунок не змінився. Нагоди мали ті ж Кузнєцов з Федецьким, Лукас одного разу не добіг до воріт з захисником на плечах, в іншому ж випадку програв дуель Шустові.

В останньому епізоді тонкий пас віддавав Худоб’як. Гра Ігоря на звичному в останні роки рівні - ще одна приємна звістка для вболівальників "Карпат". Він не цурався брати ініціативу на себе, віддавав, бив, відпрацьовував. Якщо згадане атакувальне тріо буде грати так і надалі, то питання про можливе пониження команди в класі, котре підіймав перед цим матчем такий фахівець як В’ячеслав Грозний, не стоятиме.

Однак не варто ідеалізувати гру "Карпат". Першим дзвоником за всієї переваги у першому таймі став момент, коли найактивніший у своїй команді в ці 45 хвилини Окріашвілі прострелив, а м’яч після удару Фоміна знайшов руку Федецького. Рефері не побачив 100-відсотковий пенальті. Погодьтеся, за рахунку 2:1 перспективи на другу половину гри у гостей були б зовсім інші.

А так... Вийшла дуже млява перша половина тайму. Господарів, як зазначалося, все влаштовувало, у гостей замінили Окріашвілі, без нього стало сумно. Кілька ударів виконав Полянський, але в цілому у гостей провалили гру всі ланки. "Карпати" в середині тайму виконали "удар милосердя", після якого все стало зовсім зрозуміло. Федецький прострілив, а Кузнєцов скористався з невпевненої гри захисників і Шуста, забивши з пари метрів.

Після цього команди догравали. Запам’ятався хіба що удар Мартинюка зі штрафного, але Шуст був напоготові. Кучеров, вочевидь, додав собі трохи вістів в очах керівництва, його колеги-опоненти Леонов та Орбу мають замислитися над посиленням гри. Адже 7 очок в 3 попередніх матчах трохи затьмарили те, що за грою "Іллічівець" не перевершував суперників, просто більш вдало використовував свої моменти. Для команди з амбіціями рівня боротьби за місце в Лізі Європи - замало. І дуже цікаво: що ж відчував по закінченню зустрічі Денис Кожанов, коли, вдягнувши "карпатівську" футболку, вирушив з екс-партнерами дякувати фан-сектору львівського клубу?

Коментарі ()