Головне

Луческу: "Шахтар" залишається найкращою командою в Україні

04.11.2011 22:29 294 0

Проблема з результатами в донецького "Шахтаря" у Лізі Чемпіонів не має системних причин та викликана, швидше, збігом обставин, команда ж повернеться на звичний рівень.

Такий висновок можна зробити зі слів тренера команди Мірчі Луческу, повідомляє офіційний сайт клубу.

"Що я можу подіяти гравці найбільш вразливої зони, якою є центр захисту, травмувалися. Ракицький проходить зараз через складний момент, тому отримує і жовті, і червоні картки. Він молодий і перспективний, гравець високого рівня, тому зробить висновки і пройде через цей етап", - почав він.

"Ми аналізуємо, критикуємо, звертаємо увагу. На цьому повинні вирости і стати краще. У житті кожної команди бувають складні моменти. Напевно, ми зараз проходимо через один з них. У грі з "Оболонню" наша лінія оборони знову повинна бути зовсім іншою", - сподівається Містер.

Він підкреслив, що потрібно виходити з ситуації, що склалася, але висловив незадоволення діями ЗМІ.

"Читаю всю пресу, її аналіз. Напевно, багато людей пораділи нашої поразки. Особливо, напевно, київська преса - вони були на висоті", - зазначив тренер, чия команда йде останньою у груповому етапі Ліги Чемпіонів.

"Фізика"? Не думаю, що в цьому плані у нас є проблеми. У гравців повинен бути характер і темперамент. Статистика показує, що "Зеніт" на 3 кілометри пробіг більше нас - 106 проти 103. Не думаю, що на це вплинув фізичний стан. Скоріше не вистачило ментальної могутності", - вважає Луческу.

"Зеніт" мав перевагу, а ми в середині поля і в лінії атаки програвали дуже багато єдиноборств. Також потрібно відзначити, що суперник мав перевагу в досвіді. У них практично всі гравці віком від 26 до 30 років. У нас же дуже багато молодих виконавців - від 20 до 23 років", - скаржиться тренер.

Фахівець наголосив, що мобилизованность і самовіддача були не на належному рівні, бо до молодих гравців це приходить з часом.

"Може бути, і є деякі проблеми фізичного плану. Це стосується не всієї команди, а окремих футболістів. Чигринський і Степаненко не працювали з командою на зборах. Може бути, "кульгають" в цьому плані Рац і Фернандіньо. Через травми вони випадають зі складу і, природно, не підтримують форму", - нагадав Луческу.

"Оболонь№ знаходиться в дуже складній ситуації. Вони проти нас завжди грали агресивно, потужно, досить добре. Не думаю, що гра буде легкою. Тим більше що в "Оболоні" змінився тренер, і гравці захочуть проявити свої найкращі якості перед новим наставником. Сподіваюся, що у наших хлопців буде належна реакція на все, що відбувається, бо "Шахтар" залишається найкращою командою в Україні", - закінчив промову Луческу.

Коментарі ()