Головне

Луческу: Ми єдина команда, щодо якої всі моменти трактувалися не на нашу користь

31.10.2011 19:38 445 0

"Шахтар" через власні помилки, кадрові втрати та не дуже якісне суддівство невдало стартував у Лізі Чемпіонів 2011/12 років, але команда вірить, що переможе у Санкт-Петербурзі місцевий "Зеніт" і переломить хід турніру.

Про це на передматчевій прес-конференції заявив тренер команди Мірча Луческу, повідомляє офіційний сайт клубу.

"Всі уявляють, яке значення має завтрашня гра. Ми самі це добре усвідомлюємо. Для нас це в якійсь мірі вирішальна гра в цьому турнірі. Спробуємо зробити все можливе, щоб надалі у нас залишалися шанси на вихід з групи", - почав він.

"Усі наші біди почалися ще в Порту, коли були вилучені два центральні захисники. Для нас ця ситуація була дуже делікатною, особливо для мене. У чемпіонаті ми не мали права втрачати очки і грали з основною парою захисників, а в той же час потрібно було шукати якісь варіанти, щоб заповнити їх втрату в Лізі Чемпіонів", - продовжив він.

"Природно, це провідна позиція - центральні захисники. Ми ж допускали там помилки, і невпевненість захисників передавалася всій команді. Особливо це було помітно у випадку з другим голом від "Зеніта" у наші ворота, коли помилився Чижов, і після цього вся команда відчула невпевненість", - сказав румун.

На його думку, потрібен час для того, щоб відновити взаємодію гравців в обороні, від цього залежить практично вся гра команди, але він вірить, що завтра "Шахтар" буде саме тією командою, до воріт якої, як раніше, дуже складно буде дійти і погрожувати їм.

"Це команда "Шахтар", а не тільки Жадсон, Фернандіньо і Чигринський. Всі ті, хто приїхав до Санкт-Петербурга, готові, і я всім без винятку довіряю. Всі готові вийти на поле і продемонструвати свої найкращі якості", - відповів Луческу на питання про кадрові втрати.

"Ця Ліга Чемпіонів взагалі специфічна - у нас вийшла рівна група, і в якійсь мірі від нас відвернулася удача. Ми єдина команда з усієї четвірки, щодо якої трактувалися всі моменти не в нашу користь. За ці три гри ми отримали в свої ворота два пенальті і два вилучення, практично ніякої переваги в плані суддівства і всього іншого ми не мали. В якійсь мірі це момент удачі. Можливо, везіння обернеться і в нашу сторону. У футболі це теж важливий момент", - підкреслив він.

"Ми будемо намагатися першими забити, а не пропустити. Повторюю ще раз: ми приїхали в Санкт-Петербург, щоб після матчу у нас були шанси вийти з групи. Це дві команди приблизно однакового рівня, з досвідченими гравцями. Ми добре вивчили "Зеніт", вони добре вивчили нас. Будемо будувати гру на сильних якостях нашої команди", - пообіцяв він.

"Хотілося б лише, щоб деякі моменти, які інтерпретувалися проти нас, повернули і в нашу сторону. Якщо знову згадати наші біди, що почалися в цьому розіграші Ліги Чемпіонів, я скажу: ми забили чистий гол у Порту за рахунку 1:0 на нашу користь, який не зарахували. Якби інакше - і ми б грали за іншого рахунку, ніяк би не програли і грали в іншому настрої", - впевнений він.

Коментарі ()