Головне

Ще одне місто залишилося без футболу...

31.10.2011 21:56 687 0
Ще одне місто залишилося без футболу...

Уся ця історія почалася, ще задовго до часу початку поєдинку між ПФК "Суми" та "Нива" Тернопіль.

В один прекрасний день фінансування тернопільського клубу просто припинилося, і все це потихеньку почало виповзати в Інтернет.

Спочатку - припинення тренувань. Дещо пізніше - невиїзд на гру. І, врешті-решт, "Нива" так і не приїхала до славного міста Суми. Тим не менше, сумські вболівальники вірили, що гра все-таки буде і прийшли у призначений час до стадіону.

Але їх банально не пустили, а ворота були наглухо закриті. За регламентом для технічної перемоги потрібна була година простою. І автобус Сум стояв, стояв і чекав команду. Одну й іншу. Так як і після 18:00 (час початку матчу) завзяті фанати не залишали своїх місць, і всі чекали, чекали та дочекалися...

Рівно о 19:00 світло навколо і на самому стадіоні погасло, а двигун автобуса ПФК "Суми" заробив і незабаром відправився на базу команди.

Видовище було досить таки сумним, тому що матч проти "Ниви" повинен був стати останнім у цьому році на стадіоні "Ювілейний" і вболівальники готувалися до цього відповідно. Але не тут то було...

Як виявилося, останній матч у 2011 році у Сумах уже був зіграний. Але зараз не про це. Чергова область залишилася без футболу. А це вже не нормально, так як є вболівальники, є стадіон, є влада, врешті-решт.

Невже немає грошей на оплату зарплати 11-14 гравцям?.. До того ж не дуже-таки і велику, як за мірками інших клубів Другої ліги. Дуже все складно виходить, тому що буквально тиждень-два тому така ж ситуація склалася і у Вінниці з однойменним клубом "Нива".

Що це: політика спрямована у бік західної Україні або ж банальна випадковість? Це ми вже дізнаємося зовсім скоро. Але, у жодному разі, не втрачаємо надію та віримо у те, що жодна з команд не здасться і покаже свій бойовий і загартований характер.

Любіть футбол...

Від редакції. А ще перед стартом чемпіонату у Тернополі ставили за мету вихід у Першу лігу України. Тоді навіть сума називалася, завдяки якій "Нива" мала виконати це - 6 мільйонів гривень. Також завданням на перше коло було посісти місце не вижче третього. Тоді б футболісти отримали преміальні...

Буквально місяць тому генеральний директор клубу Автанділ Мдінарадзе запевняв, що фінансове становище у нормі. Більше того він стверджував, що за "Ниву" взявся сам Дмитро Фірташ. Невідомо за що так поспіхом брався новий "власник" клубу, але підсумок невтішний...

За регламентом ПФЛ команду знімають зі змагань, якщо та двічі не з'явилася на матчі. У "Ниви" поки що один невихід, так би мовити. Однак не варто забувати про поєдинок тих таки "Сум" у Тернополі у першому колі. Нагадаємо, тоді погодні умови завадили проведенню зустрічі. Наразі у "Ниви" 13 зіграних матчів, тобто половина. Усе вирішиться 5 листопада - на це число запланована календарна гра клубу з Тернополя проти "СКАД-Ялпуга". Вже за тиждень точно знатимемо, чи продовжить існування така команда як тернопільска "Нива".

Коментарі ()