Головне

Прем'єр-ліга. Перед "Зенітом" "Шахтар" ледве не втратив очки в Олександрії. ВІДЕО

29.10.2011 18:40 1258 0
Прем'єр-ліга. Перед "Зенітом" "Шахтар" ледве не втратив очки в Олександрії. ВІДЕО

Ще напередодні протистояння закрадалася думка, що не так усе просто буде для чемпіона країни у звітній грі. Так, можна сказати, що "Шахтар" мав бути у піднесеному настрої після кубкової перемоги над "Динамо". Тут сперечатися не варто, але цей факт, швидше, був не на користь "гірників". Розслабляють такі моменти. Ну і як можна не думати про майбутню битву на "Петровському", від якої, загалом, і залежить майбутнє донеччан у нинішній Лізі Чемпіонів.

Окрім того, не могли грати через травми в Олександрії Чигринський, Жадсон, Фернандіньо. На Луїса Адріано та Мхітаряна також Луческу не міг розраховувати. Значний список, чи не так? Тому у команди Шарана все ж шанси добре відіграти були. Якби не втрата Таргамадзе, який травмувався у таборі збірної Грузії. Ця втрата "Олександрії" цілком могла прирівнятися до всіх проблем донеччан. Адже саме грузин робить наразі погоду у команді з Кіровоградщини.

"Шахтаря" врятував від складного початку швидкий гол. А потім і другий. "Гірники", очевидно, вирішили, що матч "зроблений". За що були покарані Стареньким. Та все ж Тейшейра знову зробив розрив у рахунку комфортним. Проте під кінець тайму Сидоренко, забивши, натякнув гостям, що не все ще завершено у поєдинку.

Чудові шанси на нічию для "жовто-чорних" почали просвітлюватися на 72-ій хвилині, коли Євген Арановський наважився вилучити Ракицького за другу жовту картку (Луческу знову буде жалітися на суддіство?). "Олександрія" навіть притиснула "помаранчево-чорних", однак до небезпеки так і не дійшло. А вилучення Зейналова повністю вирівняло гру, які гості довели до перемоги.

Окремо хотілося б поговорити про воротарів. Паньків провалив перший тайм. І взагалі, діяв не дуже впевнено. Особливо це проглядається під час третього пропущеного м'яча. Так, голкіпер хотів піти на перехоплення, бо думав, що буде простріл. А вийшло - втратив ближню стійку, де власне він і мав стояти, куди Тейшейра і пробив. Рибка також неприємно здивував. Під час другого голу просто стояв і дивився, як м'яч влітає у сітку, навіть не зробивши стрибка. Водночас у відповідальні, останні, хвилини збірався та не дав суперникам шансів.

Перемога є перемога. Але! Але з такою грою, з таким захистом, битва на "Петровському" буде з тріском провалена. У Луческу ще є кілька днів, щоб продумати оптимальний захист проти гострих атак "Зеніта". А "Олександрія" вкотре програла. Не вистачає їм Таргамадзе, дуже не вистачає...

Коментарі ()