Головне

Кубок України. "Дніпро" пропускає "Волинь" до чвертьфіналу. ВІДЕО

26.10.2011 21:33 1383 0
Кубок України. "Дніпро" пропускає "Волинь" до чвертьфіналу. ВІДЕО

Команда Кварцяного знову демонструє свій характер. Уже вдруге за останні три місяці "Волинь" перемагає "Дніпро", і ціна цієї перемоги ще вища за ту, що була у чемпіонаті. І здобута вона була у складніших умовах, адже команді з Луцька довелося відіграватися, граючи у меншості без основного голкіпера, і результат її - вихід до наступного раунду турніру - має значити більше за три очки на старті чемпіонату.

Хоча початок зустрічі складався цілком за планом "Волині", і таких випробувань не віщував. Господарі щільно зіграли проти атаки дніпропетровців (яка вийшла в ослабленому вигляді, слідом за Калінічем зник із заявки і Матеус - знаючи травматичність бразильця, є привід переживати про чергове тривале випадання). Та і сама "Волинь" в обороні не відсиджувалася, після пари гострих моментів зрештою забивши швидкий гол: відзначився Гобер, який зіграв на добиванні після не зовсім впевненої гри Лаштувки.

Найцікавіше те, що пропущений м’яч на гру "Дніпра" не вплинув, якось огризнутися йому не вдавалося, натомість волиняни мали всі шанси збільшувати перевагу. М’яч навіть знову побував у воротах "Дніпра", і, схоже, цей гол варто було зараховувати, але суддя зафіксував положення поза грою у Шумахера, котрий добивав після удару Гобера у стійку.

Оживити гру "Дніпра" мала рання заміна, після якої на полі з’явився Коноплянка. Виходить, що заміна спрацювала, гра справді повністю змінилася, хоча ключову роль у цьому зіграв не Євген, а Роман Зозуля. Спершу він вискочив сам на сам з Недільком і опинився на газоні - суддя Лисенчук дає пенальті та вилучає воротаря за фол останньої надії. Епізод також не зовсім однозначний, але коли вже Кварцяний після гри погодився, що у динаміці варто було приймати таке рішення, то і ми прислухаємося до тренера. На полі замість Майкопа з’являється резервний голкіпер Романенко й одразу виймає м’яча із сітки після бездоганного одинадцятиметрового від Коноплянки.

І не встигла "Волинь" перебудуватися, як Зозуля, здавалося, зовсім їх зламав. Буквально за дві хвилини після першого голу Роман замкнув головою навіс Стрініча з лівого флангу та послав м’яча до ближньої дев’ятки, вивівши "Дніпро" вперед.

Усе перевернулося з ніг на голову, "Дніпро", який ще 5 хвилин тому поступався і не міг нічого створити, тепер впевнено тримав м’яча і грав, як належить команді, яку влаштовує рахунок, а "Волинь", схоже, не знала, що робити. Але Кварцяний не був би самим собою, якби не знайшов потрібних "лагідних" слів та не зумів зарядити своїх гравців вірою у себе та в позитивний результат.

Після перерви господарі грали вже організованіше, нестача одного гравця особливо не давалася взнаки, гостям вдалося нав’язати силовий футбол, до якого вони, очевидно, не були готові. Гравці "Дніпра" почали заводитися й нервувати, до того ж Коноплянка, який відіграв загалом хвилин 40, залишив поле накульгуючи. А за 10 хвилин до кінця основного часу "Волинь" таки домоглася свого: Кулаков помилився при виході з оборони, далеко відпустивши від себе м’яча та подарувавши його Шарпарові, а той не роздумуючи потужно пробив, і м’яч, зачепивши когось дорогою, залетів до воріт!

На третій тайм "Волинь" уже вийшла на підйомі, і одразу ж зуміла знову вийти вперед. Гобера затисли у "коробочку" Кулаков із Зозулею, Лисенчук знову вказав на одинадцятиметрову позначку (також схвалено Кварцяним), і Лопес впевнено пенальті реалізував. А довершило фіаско "Дніпра" вилучення Зозулі. Роман сьогодні відзначився на всіх напрямках: заробив пенальті у чужі й у свої ворота, забив гол та залишив поле через сварку з арбітром. У рівних складах же "Дніпро" не зумів нічого вдіяти з організованим захистом "Волині".

Тож, "Волинь" знову сильніша, "Волинь" іде далі. А "Дніпрові" лишається рятувати свою репутацію у чемпіонаті України.

Коментарі ()