Головне

Прем'єр-ліга. "Ворскла" - "Таврія" 3:2. Характер чи злість, що саме? ВІДЕО

24.10.2011 00:01 962 0
Прем'єр-ліга. "Ворскла" - "Таврія" 3:2. Характер чи злість, що саме? ВІДЕО

Поєдинок між полтавською "Ворсклою" та сімферопольською "Таврією" був більш ніж принциповий, так як у турнірній таблиці ці команди розділяло всього одне очко, а завдання на сезон одне - єврокубки. Також підігрівало цікавість і те, що Альтман і Павлов ніколи не грали унічию. І тому всі вболівальники чекали тільки на перемогу своєї команди.

З центру поля м’яч розвели "ворскляни". З перших хвилин було помітно, що форсувати події ніхто не хотів. "Ворскла" просто не могла фізично, так як мала лише добу на відпочинок, а "Таврія" не має достатньої швидкості для цього. Але вже на шостій хвилині Маркоскі виходить віч-на-віч із Кахріманом, б’є і м’яч залітає у сітку воріт, від... ноги Монахова -  центрального захисника сімферопольців.

Звичайно, ж гра пожвавішала, і це дало свої плоди. За дві хвилини після першого голу рахунок зрівнявся. Це вже Любічіч після чудової комбінації пробив метрів так з 20-ти, і не без рикошету м’яч досягнув своєї цілі. Рахунок 1:1, і це вже зовсім інша історія.

Невідомо, що сталося з Долганським після пропущеного голу, але випускати м’яч на рівному місці - це вже занадто для такого досвідченого голкіпера. Добре, що хоч Аделей пошкодував капітана і не влучив у пусті ворота з трьох метрів. Хоча ні - влучив, але у поперечину.

Відповідь "ворсклян" не забарилася. Безус закинув м’яч Янузі, а той у боротьбі з двома захисниками пробив повз.  Після цього було декілька ударів здалеку, які з легкістю нейтралізовували воротарі обох команд. На 29-ій хвилині арбітром була показана перша жовта картка, а вже за три  хвилини і друга.

Цікаво, що там гравці "Таврії" п’ють перед грою, але знову був удар по воротах Кахрімана від своїх же захисників... Так завершився перший тайм двобою. Друга частина цього двобою віщувала бурю, і вона відбулася, але про це пізніше.

Знову почалася "розкачка" та набирання швидкостей гравцями обох команд. І знову період жовтих карток.  Ті ж самі 3 хвилини ,але вже три картки замість двох. Після цього "Таврія" взяла ініціативу у свої руки та завдала безліч ударів по воротах Долганського, але страж воріт без проблем їх нейтралізував. Звичайно ж, кожна атака забирає багато сил, і Альтман вирішив зробити першу заміну у матчі.  Замість Шиндера вийшов Ідахор.

На 73-ій хвилині "Таврія" розпочала чергову атаку, доволі таки повільну атаку, адже Ідахор мав багато часу, щоб подумати та віддати прицільну передачу на Назаренка, який з 25 метрів ювелірним ударом зробив рахунок 2:1 на користь сімферопольців.

"Ворскла" заметушилась і почала відчайдушно штурмувати ворота суперників. Дуже великий вклад зробив саме Роман Безус, який самотужки за 5 хвилин здійснив біля 3 рейдів до штрафної зони. Вся гра перемістилася на половину поля гостей. Здавалось ось-ось "ворскляни" заб’ють гол. Так і трапилося: на останній хвилині основного часу забиває Курілов, головою, після подачі кутового. Так гарно забив, що навіть Павлов вибіг на поле, щоб подякувати гравцю. Це був справжній удар для "Таврії", адже вона вже подумки приймала привітання, а тут такий прикрий гол під кінець матчу.

Але це ще далеко не кінець. Ні полтавчани, ні сімферопольці не хотіли нічиєї, і почали бігати, мов навіжені. Футбол, який показували дві команди наприкінці матчу, без перебільшень мав рівень Ліги Європи. На 92-ій хвилині Янузі ,якого до речі Павлов хотів замінити, забиває вирішальний гол і здобуває 3 очки для команди. Це справді подвиг, адже такого розкладу подій ніхто не прогнозував.

І знову клас бере верх. Знову "Ворскла" доводить, що ніякі фактори не можуть зіпсувати характер і загартованість команди.  Доводить те, що нічия проти "Стандарду" - це не випадковість, і що цей клуб може гідно конкурувати з грандами нашого українського футболу, які до речі також здивували нас, не менше полтавчан.

Любіть футбол…

"Ворскла" (Полтава) - "Таврія" (Сімферополь) 3:2 (1:1)

Голи: 1:0 - Монахов (6 аг), 1:1 - Любічіч (11), 1:2 - Назаренко (73), 2:2 - Курілов (88), 3:2 - Янузі (90+2)

"Ворскла": Долганський, Курілов, Селін (Оберемко, 69), Маркоскі (Сачко, 77), Янузі, Громов (Ребенок, 46), Кривошеєнко, Безус, Краснопьоров, Даллку, Матвєєв

"Таврія": Кахріман, Путраш, Калініченко (Галюза, 84), Любеновіч, Назаренко, Шиндер (Ідахор, 68), Монахов, Корнєв, Любічіч, Аделей, Кайта

Попередження: Кайта (29), Даллку (33), Корнєв (33), Янузі (41), Калініченко (54), Монахов (55), Аделей (57), Курілов (61), Оберемко (69)

Коментарі ()