Головне

Ліга Європи. "Мальме" - "Металіст" 1:4. Показовий виступ Маркевича у Швеції

20.10.2011 22:24 1135 0
Ліга Європи. "Мальме" - "Металіст" 1:4. Показовий виступ Маркевича у Швеції

Маркевич до свого чергового суперника у Лізі Європи поставився із серйозністю. Так, віддавати належне шведам варто було, адже команда була за крок від групового етапу Ліги Чемпіонів. Та це, швидше, заслуга УЄФА, де вирішили зробити два "шляхи" до основного раунду. "Мальме" як чемпіон своєї країни здобув у нинішньому розіграші ЛЧ три перемоги, двічі зігравши внічию й одного разу програвши. І саме розгромна поразка від загребського "Динамо" стала фатальною для шведів.

Водночас у Лізі Європи справи у "Мальме" не клеїлися. Друга єврокубкова розгромна поразка на старті від "АЗ", а потім ще і домашній програш "Аустрії" зробили з них відвертого аутсайдера групи. Тому шведам дуже важливо було здобути три очки у грі з "Металістом", аби мати хоч якісь шанси на продовження боротьби. Харків'яни також не відмовлялися від позитивного підсумку, що фактично на відсотків 75 забезпечувало їм місце у плей-офф (якби "АЗ" у паралельному матчі здолав "Аустрію").

У "Металіста" був деякий плюс перед грою. "Мальме" за п'ять днів тричі (!) грав у внутрішній першості. Тобто втома у шведів була на обличчя. З іншого боку вони тричі перемогли, тому настрій був піднесеним. Харків'яни були свіжішими. У чемпіонаті за останні два тижні "жовто-сині" зіграли лише одного разу. Можна пригадати про "збірників", та їх цього разу було небагато. Підтвердження тому - зустріч з московським ЦСКА, де "Металіст" грав майже оптимальним складом.

З іншого боку - травми ключових футболістів українців. Із "Чорноморцем" через ушкодження не грали Романчук і Березовчук, а також нападники Крістальдо та Девіч. перші двоє так і не зіграли у третьому турі, а от нападники вийшли. Й обидва відзначилися. Крістальдо навіть у двох епізодах. Спочатку він забив, а згодом був вилучений з поля за відмашку.

На той момент здалося, що аргентинець конкретно підвів свою команду. Проте не так сталося, як гадалося. У компенсований до першого тайму час Фініньо вивів "Металіст" уперед. Дві результативні передачі у перші 45 хвилин віддав Вільягра.

Харків'яни довго входили у гру. Все ж вони пам'ятали, що вже у неділю їм належить виїзд у Донецьк - до "Шахтаря". А пригадуючи слова Маркевича про пріорітетність чемпіонату, це не було дивним. Струсонув "Металіст" гол "Мальме" у середині першого тайму. Гості швиденько зібралися та за десять хвилин зрівняли рахунок.

Другу половину "синьо-жовті" провели також активно, що вилилося у голи Едмара та Девіча. Едмар взагалі примудрився зробити це головою після подачі кутового. А ні для кого не було секретом, що переграти захист шведів на другому поверсі - важкувато. Підопічні Маркевича, звичайно, розраховували на техніку, тому переводити м'яч на той таки другий поверх не мало сенсу.

Не просто так не згадано про гру у меншості харків'ян. Цього не було! Здавалося, що саме гості грали у більшості. Іноді дивні рішення приймав арбітр зустрічі, не даючи стовідсоткові штрафні у бік "Мальме". А загалом, закономірна перемога "Металіста", які вже думають про "Шахтар". І згадуючи гру донеччан проти "Зеніта", у команди Маркевича є вагомі аргументи на позитивний результат.

Коментарі ()