Головне

Ліга Європи. Гармаш дарує "Динамо" шанс на єврокубкову весну

21.10.2011 02:41 1152 0
Ліга Європи. Гармаш дарує "Динамо" шанс на єврокубкову весну

Київське "Динамо" з величезними проблемами здобуло першу перемогу у груповому турніру Ліги Європи. У четвер, на стадіоні "Динамо" ім Валерія Лобановського підопічні Юрія Сьоміна з мінімальним рахунком 1:0 переграли турецький "Бешикташ".

Дві нічиїх на старті ліги Європи, змушували Сьоміна піти на цей матч ва-банк. Так все і сталося. У стартовому складі "Динамо" вийшли Мілевський, Ідейе, Шевченко, Ярмоленко та Гусєв. Тобто, півкоманди мали бути націлені на ворота турків. І в принципі така задумка Сьоміна мала спрацювати ще в першому таймі, причому не один раз. Але є одне але. Ярмоленко, Мілевський та Гусєв, з вигідних позицій влучали будь-куди, але не у ворота "Бешикташа".

У гостей моментів практично не було і лише під завершення першого тайму Михалику довелося стелитися у підкаті, щоб не дати Еду вийти сам на сам з Шовковським.

У заключній 45-хвилинці чи то "Бешикташ" заграв більш осмислено, чи то "Динамо" дало задній хід. Стали майже непомітними Шевченко й Ідейе, а брак при передчах киян зашкалював. Гра майже вирівнялася і моментів біля воріт гостей майже не було. Від Сьоміна вимагалася заміни.

Перший хід російського тренера - заміна Мілевського на Алієва. Варто сказати - невдалий хід Юрія Палича. Мілевський був одним з найактивніших у "Динамо", а в Алієва гра не пійшла і його удари зі стандартів приходилися у "молоко". Ще одна заміна "Динамо": замість Шевченка вийшов розрекламований Ігорем Суркісом бразилець Дуду. Гравець увійшов у гру активно, навіть видав кілька фінтів. Більше нічого особливого, хоча було і замало часу, щоб увійти у гру, а чи вартий він 4 млн. євро, то власникам "Динамо" видніше.

Напрошувалася ще заміна Гармаша. Півзахисник часто фолив і був завжди не такий далекий від жовтої картки, а з характером Гармаша там і до червоної вже рукою подати. На щастя для себе, і для вболівальників "Динамо" Сьомін не змінив Гармаша, який в результаті і став героєм матчу, забивши на останні секундах переможний гол.

Що стосується самої гри "Динамо", то була помітна фізична втомленість киян. Чи це перенавантаження сезоном, чи можливо щось інше. Гармаш, Мілевський, Гусєв, Ярмоленко та Шевченко виглядали фізично втомленими і якимось психологічно спустошеними.

Незважаючи на перемогу в Києві, тепер "Динамо" не варто буде поступатися "Бешикташу" у Туреччині, а то ціна цієї перемоги може нівелюватися, зважаючи на виїзний матч зі "Сток Сіті".

Коментарі ()